Špajza 30. listopada 2017.

Gavrilović - novi uspjesi i modernizacija poslovanja

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podržala je modernizaciju proizvodnje Gavrilovića s potporom od 19.658.157,38 kuna što obuhvaća 50 posto planiranih ulaganja. Navedenim ulaganjima Gavrilović će unaprijediti proces prerade mesa kroz nabavu opreme koja će omogućiti uvođenje novih i inovativnih metoda u proizvodnji mesnih prerađevina.

Odlukom Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Gavrilović je ostvario pravo na sufinanciranje 50 posto ulaganja u proizvodni pogon. Time mu je odobren iznos od 19.658.157,38 kuna, na osnovu čega je u petak, 20. listopada, potpisao Ugovor o financiranju mjera iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za planirana ulaganja.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, član Uprave Gavrilovića Georg Gavrilović ml., prokuristica Gavrilovića i koordinatorica Uprave Mirela Gulam te voditeljica ovog projekta i direktorica razvojnih procesa u Gavriloviću Kristina Autischer.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske se sufinancira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, čiji je udio 85 posto, dok je udio Republike Hrvatske 15 posto. Ostvarena ulaganja Mesna Industrija Gavrilović usmjerit će na segment proizvodnje, s posebnim naglaskom na modernizaciju punilišta i pakirnice konzervi, proširenje kapaciteta narezaka te nadogradnju ERP sustava Navision i integriranog hardwarea.

Realizacijom navedene investicije Gavrilović će osnažiti lidersku poziciju tvrtke na domaćem tržištu jer će se uvođenjem novih tehnologija, odnosno nabavom nove opreme omogućiti zadovoljavanje potreba kupaca i potrošača, a time i povećanje prihoda od prodaje te unaprjeđenje cjelokupnog poslovanja tvrtke.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.