Špajza 09. travnja 2021.

Genijalne slastice inspirirane popularnim emotikonima

foto: Instagram / @Ash_Baber
gastro postao gastro.24sata.hr
Jesi li se ikad zapitala kako bi emotikoni koje koristimo u online komunikaciji izgledali u stvarnosti? Odgovor na to pitanje ima Chef Ash Baber, koji na TikToku izrađuje slastice inspirirane popularnim emotikonima.

Iza genijalnih "emoji" slastica krije se Ash Baber, dvadesetogodišnji student iz Manchestera, čije su objave, zahvaljujući društvenim mrežama, postale viralne. Baber je za Insider rekao da je prvi recept koji je osmislio za serijal "emoji" bila rođendanska torta. Torta je ubrzo postala pravi hit, a pratitelji su ga zamolili da se okuša u pripremi i drugih popularnih emotikona. Ubrzo je izradio krafne, muffine i kroasane u prirodnoj veličini (i jestivom obliku). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ash Baber (@ash_baber)

Baber, koji je na drugoj godini studija digitalnog marketinga, priznao je da je prethodno pohađao dvogodišnji slastičarski tečaj. Međutim, napomenuo je da je većina recepata iz njegovih videozapisa odmak od onoga što je naučio u školi te da su mu u izradi ovakvih slastica najviše koristili videozapisi s YouTube-a i TikTok-a. 

Ipak, naglašava da su njegovi videozapisi prvenstveno namijenjeni zabavi. "Ako netko želi naučiti kako nešto napraviti, nikad mu ne bih preporučio da dođe na moju stranicu. Pratim toliko ljudi na TikTok-u koji snimaju videozapise o kuhanju, a oni su profesionalci", rekao je. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ash Baber (@ash_baber)

Na pratećem Instagram profilu, Ash ispod svake objave piše i recept te upute za izradu za sve koji se žele okušati u izradi emoji slastica.  U svakom slučaju, emoji slastice izgledaju poput nacrtanih, a u to se možeš uvjeriti u nastavku! 

@ashbaber

birthday cake emoji......cake 😌 ##fy ##foodtiktok ##cake ##baking ##learnontiktok

♬ Cinnamon Bun - Prod by Rose

 

@ashbaber

🥞🥞 ##fy ##foodtiktok ##pancakes ##baking

♬ Free Town - Lofi Instrumental Beats Kingz

 

@ashbaber

🥐🥐 ##fy ##baking ##croissant ##foodtiktok

♬ Sorry, I Like You - Burbank

 

@ashbaber

Reply to @milimakes 🍰🍰 ##fy ##cake ##baking ##foodtiktok

♬ Do U Think of Me the Way I Think of U - Yusei

 

@ashbaber

Reply to @itsaisyaeats 🍫🍫 ##chocolate ##chocolatebar ##foodtiktok

♬ Roses - Instrumental - GC

 

 

Možda vas zanima... Pronašli smo najljepše dekorirane torte na TikToku... Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.