Špajza 15. ožujka 2016.

Gulaši za van: Genijalna ideja za brz i ukusan obrok

Mr Gulash
foto: Almo Čatlak
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema onoga tko ne voli gulaš. Od brzinskih, kada kod kuće imamo samo komad mesa, dva krumpira, glavicu luka i konzervu, preko onih u kotliću u prirodi, sve do onih na kraju svadbe. No, netko se sjetio i ove genijalne zamisli - prodavati ukusne gotove gulaše! Toga se dosjetio poznati Chef kojeg zasigurno znate s malih ekrana - gospodin Almo Melkay Čatlak.

Gospodine Čatlak, što vi to ustvari nudite ljubiteljima gulaša?
Radi se o pomno pripremljenim gotovim jelima spremnim za trenutnu konzumaciju. Dovoljno ih je podgrijati, uz njih po želji poslužiti tjesteninu, knedle, rižu ili palentu, malo salate - i to je to, dobar tek! Mr.Gulash je zapravo linija najpoznatijih internacionalnih gulaša sa svim karakteristikama potrebnim za uspjeh na tržištu širom svijeta, danas i u budućnosti. Sam proizvod po svojim karakteristikama predstavlja novitet i napredak u gotovim jelima. Suvremen je, visoko kvalitetan, a za razliku od postojećih na tržištu vrlo ukusan, bez alergena, glutena, aditiva i umjetnih pojačivača okusa (to je bio imperativ kod postavljanja recepture). Receptura je originalna, promišljena za klijenta u ponovnoj kupnji u najsuvremenijoj sigurnoj i praktičnoj ambalaži za koju također posjedujemo ekskluzivna prava za tržište regije i nekoliko odabranih svjetskih tržišta.

Mr Gulash | Author: Almo Čatlak foto: Almo Čatlak

Kako je sve počelo, otkud ideja?
Na početku 2011. godine započeo sam proces zaštite robne marke „Mr. Gulash“ preko WIPO Madrid (the International Trademark System), te danas imamo patent za tržišta svih država članica EU (osim Irske i Slovačke), Azerbejdžana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Gane, Gruzije, Irana, Kine, Monaka, Makedonije, Rusije, Srbije, Švicarske, Turske i Ukrajine. Osim toga, proizvod sam preko odvjetničkog ureda za patente zasebno zaštitio u Kanadi i Brazilu gdje sada imam zastupnike. Od pozicija Master Chefa, s preko 30 godina iskustva u gastronomiji i raznim oblicima pripreme, prerade, prodaje i promocije hrane, rada u ugostiteljskim i hotelijerskim djelatnostima pa do produkcije i vođenja vlastitih televizijskih i medijskih projekata, većina mog profesionalnog radnog vijeka usmjerena je na podizanju kvalitete standarda pripreme i prezentacije hrane. No, od medijski eksponiranih tematskih emisija na nacionalnim televizijama manje su poznati moji radovi na ustanovljivanju tehnoloških procesa u proizvodnji gotovih jela, a to je upravo najbitniji dio moga rada poslijednjih godina. U ovom trenutku se nalazim na početku realizacije zaokruženog i ukupno pripremljenog projekta „Mr.Gulash“ koji sam patentirao, za njega ugovorio jedinstvenu i certificiranu ambalažu, osigurao i zaštitio bazne mješavine za sve vrste proizvoda.

Koliko vrsta gulaša imate u ponudi?
Linija sadrži sedam najpoznatijih nacionalnih gulaša i to redom:
- Beef Stew (Britanski gulaš)
- Boeuf Bourgignon (Francuski nacionalni gulaš)
- Pörkölt (Mađarski gulaš)
- Vinski gulaš (Weingulasch)
- Wiener Saftgulasch (Bečki gulaš)
- Gulaschsuppe (Njemačka gulaš juha)
- Ragu all´ Napolitana (Napolitanski ragu)
- Gulaš alla Pašticada (moja autorska izvedenica dalmatinske pašticade)

Uz ovih osnovnih sedam okusa, Mr.Gulash dolazi i u vegetarijanskom i ribljem obliku kao:
- Vege Stew
- Ruska riblja juha

Mr Gulash | Author: Almo Čatlak foto: Almo Čatlak

Koja je cijena i gdje ih možemo nabaviti?
Trenutno je prisutan u gotovo svim Konzumovim prodavaonicama koje imaju gastro odjel i gdje svaki kupac može vidjeti gotov proizvod, te proizvoljno odabrati količinu koju želi kupiti. Cijene svih vrsta su iste, one trenutno iznose 69.90 kuna za kilogram.

Mr.Gulasha možemo ponuditi i u prodaji kao Street Food, pa smo shodno tome projektirali i izradili posebnu toploteku sa kontrolirano održavanom temperaturom (HACCP). U toploteci imamo ugrađenih osam posuda za osam vrsta gulaša, dvije bagne-marie za priloge i staklenu vitrinu za salate. Upravo mi pada na pamet da bi bilo vrlo zgodno istu instalirati negdje na obali i uz minimalne troškove. Iskustvo sa prodajom putem Street-food-a imamo na prošlom Adventskom sajmu u Zagrebu gdje smo prodali više od 900 kg gulaša u 30 dana.

Više o Mr.Gulashu pogledajte na facebooku, a bacite oko i na moj prvi video portal u Hrvatskoj

Zahvaljujemo na svemu, stvarno su sjajni!
Hvala i vama, srdačan pozdrav.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.