Špajza Gastro zvijezda 20. studenoga 2020.

Ideje za tradicionalna jela potraži na blogu Priče jedne kuhače

foto: Tomislav Miletić/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
Priče jedne kuhače savršen su spoj tradicionalne i moderne kuhinje, a autorica bloga Marina Obradović u finalu je Gastro zvijezde u kategoriji Tradicionalna kuhinja.

Priče jedne kuhače su priče o ljubavi prema kuhanju i hrani, a autorica bloga Marina Obradović osmišljava genijalne recepte za različita slana i slatka jela koja možeš pripremiti za sebe, prijatelje i obitelj. 

Marina ima više od 35 godina iskustva u kuhinji, suvereno vlada kuhanjem i to nesebično dijeli sa svima. "Prije tri godine pokrenula sam blog kako bih nesebično podijelila sa svima sve što znam i volim, nadahnula ljude da kuhaju ili počnu kuhati, uživaju u tome, hrane se zdravije te više vremena provode s obiteljima u kuhinji jer hrana spaja ljude. Sve sakupljene recepte sada mogu vidjeti i mladi i stariji, svatko može naučiti nešto novo baš kao i ja od ljudi koji se javljaju i također dijele svoja iskustva, recepte i male trikove u kuhinji", pojašnjava. 

Blog Priče jedne kuhače sadrži recepte za tradicionalna slana i slatka jela spremljena na novi, zanimljiv i moderan način. "Spadam u generaciju koja je odrasla na tradicionalnim jelima i u moje je doba svaki dan na stolu bio kuhani obrok, tzv. obrok na žlicu. Kolači su bili tradicionalni, štrudle, buhtle, sve vrste dizanih tijesta i stalno se iz naše kuće širio neodoljiv miris koji je i dan danas najbolji na svijetu. Nije bilo puno pekara i brze hrane tako da sam se zapravo zdravo, a tradicionalno hranila od malena i ljubav prema tradicionalnoj hrani je sve veća posebno sada kada sve te recepte mogu "začiniti" s malo modernog i dati novu dimenziju svakom jelu. Tradicija kod nas doma i dalje ima glavnu ulogu što sam prenijela i na svoju djecu."

Na blogu Priče jedne kuhače možeš pronaći pregršt savjeta i odličnih kulinarskih trikova koje će ti pomoći u pripremi omiljenih jela.

 | Author: Tomislav Miletić/Pixsell foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Marina istinski uživa u kuhanju i pripremanju jela, a njen žar i talent prepoznao je i stručni žiri te je Marina finalistica ovogodišnje Gastro zvijezde u kategoriji Tradicionalna kuhinja. Za prekrasne slike i jela potraži inspiraciju i na Instagram profilu autorice bloga Priče jedne kuhače, a potom joj daj i svoj glas! 

Partner projekta i sponzor tradicionalne kategorije je Korlat koji je osigurao i vrijedne nagrade.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.