Špajza 29. lipnja 2018.

Insta foodie: Najpopularnija hrana na Instagramu je...

foto: Instagram screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Bacili smo se na istraživanje, iskoristili hashtagove na najbolji mogući način i otkrili koja je to hrana najpopularnija na Instagramu

Da običan tost može biti pravo remek djelo već su nas davno uvjerili dežurni foodieji Instagrama, no danas smo si zadali zadatak istražiti koja je zapravo najpopularnija hrana na Instagramu, što se to najviše fotografira i koji tanjuri dobivaju najviše srca.

Na prvom se mjestu, nimalo iznenađujuće, nalazi pizza. Svi volimo pojesti dobar komad pizze, a šareni je sastojci mogu učiniti doista fotogeničnom, stoga ne čudi činjenica da na Instagramu postoji čak oko 33 milijuna fotografija s Hashtagom pizza.

 

 

Daleko nije ni #sushi, kojeg su Instagram korisnici fotografirali i označili impresivnih 21 milijun puta. Sushi u svim oblicima i bojama, s najrazličitijim teksturama i vrstama ribe, Instagram ih ima baš sve.
 


Čak 19 milijuna puta hashtagom chicken označena su jela s piletinom, a svi znamo da u ovom slučaju mjesta za napredak još uvijek ima. Ljubitelji piletine, što se čeka?

 

Fotografija burgera ima nešto manje, no svakako broj od 11 milijuna govori i više nego dovoljno. Obećajemo, sobno ćemo se potruditi dići ovu brojku.
 


Omiljeni avokado na Instagramu, koji ga je lansirao među najpoželjnije plodove na svijetu, ipak ne drži najpopularniji hashtag. Avokado se na Instagramu spominje tek 8 milijuna puta, što je za oko dva milijuna fotografija manje od drugog najfotogeničnijeg doručka - jaja.
 

 

TOASTing to Tuesday with delicious #avocadorose toast and iced #matcha 👉🏻 tag an avocado 🥑 toast lover * How are you doing my friends? I’ve been pretty busy today so kinda ran out of time to make breakfast today. Hope you don’t mind if I share my favorite toast combo again. What do you usually eat for breakfast? Are you more sweet or savory? Let me know. I would love know 😘😘😘 . . . . . . . . . . . . #toasttuesday#egg#toastlikerobin#avocado#toastsforall#avocadoontoast#avotoast#avocadolove#avocadoaddict#gheebutter#bruschettas#cleanfoodshare#stuffontoast#toastpost#eathealthyfood#enjoyfood#funwithfood#bread#breakfast#eggs#avocadoporn#thenewhealthy #feedfeed @thefeedfeed #brinner#eatingwelleats#brunching#toast#foodsforthought

A post shared by Andrea Kunkel (@crepesandbows) on


Curry, ramen i sendviči također su poprilično popularna jela među Instagram populacijom pa je tako s ova tri pojma označeno oko pet milijuna fotografija, dok pod hashtagom #steak možete pronaći čak 8 milijuna fotografija.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.