Špajza Tražimo Gastro zvijezde 940 prikaza 19. studenoga 2018.

Iz ekspres lonca: Nevenina i Karlina torta od palačinki

Lidija Lončarić
Naši superfinalisti prošlog su se vikenda ponovno sastali na snimanju emisije "Ekspres lonac s Ribafishem" i pripremili nekoliko divnih jela. U kategoriji Slastice, Nevena i Karla su udružile snage, ispekle impozantan broj palačinki i sagradile nevjerojatnu .

Superfinalistice, Nevena s bloga Mama drama i Karla s bloga Sweet life by Karla, pridružile su nam se na snimanju nove epizode kulinarskog showa „Ekspres lonac s Ribafishem“. Dobile su ograničen broj namirnica i zadatak da naprave tortu od palačinki te samo nekoliko minuta da razrade ideju. O talentu naših kandidatkinja sve govori fotografija ove slojevite torte, koju su uspješno napravile ispred naših kamera.

Napravite tortu i prosudite zaslužuju li djevojke vaš glas. Možete im za dobar recept zahvaliti likeom na stranici Gastro zvijezde! Glasovanje traje još samo dva dana pa požurite.

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

Tijesto za palačinke:

  • 8 jaja
  • 800 g brašna
  • 800 ml mlijeka
  • 800 ml vode
  • 8 žlica ulja
  • Limunova korica
  • Vanilin šećer

Cheesecake krema:

  • 900 g krem sira
  • 100 g šećera
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 320 ml slatkog vrhnja
  • 30 g šećera u prahu

 

+ 200 g svježih malina

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Priprema:

  1. Mutilicom izradite jaja pa dodajte dio mlijeka i brašna. Promiješajte i dodajte ostatak, uz ulje, limunovu koricu i vanilin šećer. Vodu ulijte na kraju i procijenite koliko vam treba. Smjesa mora biti glatka i bez grudica. Ostavite je na hladnom barem sat vremena.
  2. U većoj posudi izmiksajte sir, šećer i kiselo vrhnje, sve dok smjesa ne postane kremasta. U drugoj posudi izradite slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Ne smije biti prečvrsto, ali mora zadržati oblik. Špatulom ga lagano umiješajte u prvu smjesu.
  3. Palačinke pecite na zagrijanoj tavici s malo ulja. Svaku premažite s malo cheesecake kreme i dodajte komadiće svježe maline. Dobro ohladite prije rezanja.

Dobar tek!

P.S. Jedva čekamo da vam pokažemo novi emisiju Ekspres lonca. Pratite naš Facebook i Instagram profil, a za to vrijeme posjetite i stranicu Gastro zvijezda i dajte glas svom favoritu za Gastro zvijezdu 2018.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.