Superfinalistice, Nevena s bloga Mama drama i Karla s bloga Sweet life by Karla, pridružile su nam se na snimanju nove epizode kulinarskog showa „Ekspres lonac s Ribafishem“. Dobile su ograničen broj namirnica i zadatak da naprave tortu od palačinki te samo nekoliko minuta da razrade ideju. O talentu naših kandidatkinja sve govori fotografija ove slojevite torte, koju su uspješno napravile ispred naših kamera.
Napravite tortu i prosudite zaslužuju li djevojke vaš glas. Možete im za dobar recept zahvaliti likeom na stranici Gastro zvijezde! Glasovanje traje još samo dva dana pa požurite.
Tijesto za palačinke:
- 8 jaja
- 800 g brašna
- 800 ml mlijeka
- 800 ml vode
- 8 žlica ulja
- Limunova korica
- Vanilin šećer
Cheesecake krema:
- 900 g krem sira
- 100 g šećera
- 120 g kiselog vrhnja
- 320 ml slatkog vrhnja
- 30 g šećera u prahu
+ 200 g svježih malina
Priprema:
- Mutilicom izradite jaja pa dodajte dio mlijeka i brašna. Promiješajte i dodajte ostatak, uz ulje, limunovu koricu i vanilin šećer. Vodu ulijte na kraju i procijenite koliko vam treba. Smjesa mora biti glatka i bez grudica. Ostavite je na hladnom barem sat vremena.
- U većoj posudi izmiksajte sir, šećer i kiselo vrhnje, sve dok smjesa ne postane kremasta. U drugoj posudi izradite slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Ne smije biti prečvrsto, ali mora zadržati oblik. Špatulom ga lagano umiješajte u prvu smjesu.
- Palačinke pecite na zagrijanoj tavici s malo ulja. Svaku premažite s malo cheesecake kreme i dodajte komadiće svježe maline. Dobro ohladite prije rezanja.
Dobar tek!
P.S. Jedva čekamo da vam pokažemo novi emisiju Ekspres lonca. Pratite naš Facebook i Instagram profil, a za to vrijeme posjetite i stranicu Gastro zvijezda i dajte glas svom favoritu za Gastro zvijezdu 2018.