gastro postao
Znamo da se kilogram krumpira može kupiti za 3-4 kune, a znamo i da vrećica čipsa može koštati i do 20 kuna. Zašto onda ne raditi domaći čips? Jednostavno za napraviti, a barem deset puta ukusnije od kupovnog čipsa.
Vežemo ga uz druženja, a posebno mjesto zauzima na ljestvici grickalica koje nestaju nevjerojatnom brzinom. Slano, hrskavo, s okusima sira, luka ili slanine, potpuno je svejedno kada je čips u pitanju. Umjesto da kupite napuhane, polupraznjikave vrećice čipsa, predlažemo da napravite domaći čips i sami se uvjerite u potpuno novu dimenziju omiljene-nezdrave-grickalice.
- Krumpir narežite na tanke kriške i pripremite po želji
- Možete ga jednostavno pripremiti tako da ga posolite i stavite peći ili ga nakon pranja stavite u posudu s bijelim octom i vodom. Ostavite da se "kupa" od 30 minuta do 2 sata, osušite i spremno je za pećnicu.
- Zagrijte pećnicu i pecite na 250 stupnjeva od 12 do 15 minuta.
- Ne ograničavajte se samo solju i paprom, začinite vaš čips s kuminom, začinskim biljem, sjemenkama sezama ili čim god poželite.
Rezultat će vas oduševiti. Ugodno hrskanje!