Recepti 21. listopada 2017.

Čips od kelja sa sirnim zaokretom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravite na masne grickalice koje debljaju, aromatični čips od kelja možete pripremiti u rekordnom roku, a zatim uživati u nekim posve novim okusima ovog lisnatog povrća.

Kelj od čipsa zdravija je i jednostavnija varijanta od onog od krumpira, a oduzet će vam i duplo manje vremena kada je u pitanju priprema. Sve što vam treba je jedna glavica kelja, malo maslinovog ulja, začini po želji i oko tri žlice parmezana.

 

Možda vas zanima... Top 5 genijalnih grickalica za neočekivane goste Špajza

 

Kelj je najprije potrebno oprati, dobro ih osušiti, a zatim ih nasjeckati na male listiće. Nakon što su listovi u potpunosti suhi, prebacite ih u dublju posudu, začinite ih maslinovim uljem i začinima. Okus kelja odlično će se složiti s crvenom slatkom ili dimljenom paprikom, jednostavnim soli i paprom ili nekim drugim začinom po samo vašem ukusu.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Začinjene listiće kelja zatim je potrebno prebaciti na lim za pečenje i rasporediti ih ravnomjerno. Na kraju ih samo pospite parmezanom i ubacite u pećnicu na 175 stupnjeva, na oko 12 do 15 minuta, dok ne postanu hrskavi.

 

Možda vas zanima... Savršena grickalica: Kokice sa sirom i slaninom Recepti

 

Kod pečenja pripazite da listići kelja ne poprime smeđu boju jer će postati gorki. Ovisno o veličini glavice kelja, postupak ponavljajte dok ne ostanete bez listića.  

I to je sve, zdrava i tako ukusna grickalica gotova je u manje od pola sata! 

Ukusno grickanje!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.