Kada nas uhvati noćna manija prejedanja, tražimo najjednostavnija i najbrža rješenja koja će utažiti našu glad. Nedavno smo se uhvatili u koštac s pizzom, kad ono, nema kvasca, a trgovine ne rade. Malo googlanja i dobili smo sasvim solidno tijesto za koje mirne savjesti tvrdimo da je fino kao i ono s kvascem.
Zamijenite kvasac praškom za pecivo i/ili sodom bikarbonom, tijesto odmah zamijesite i stavite u pleh da se peče.
Svladajte recept za tijesto za pizzu koje će vam uspjeti svaki put – od brašna, praška za pecivo, sode bikarbone i grčkog jogurta.
Sastojci za tijesto:
- 200 grama brašna
- prstohvat soli
- ¼ žličice sode bikarbone
- ½ paketića praška za pecivo
- 200 grama grčkog jogurta
Priprema:
- Suhe sastojke pomiješajte i prosijajte.
- Tako pripremljenom brašnu dodajte grčki jogurt pa mijesite 5 do 8 minuta dok ne dobijete čvrstu kuglu koja se ne lijepi za prste.
- Tijesto potom razvucite na željenu debljinu, dodajte mu omiljene dodatke, pa stavite peći na uobičajen način.
- Želite li da tijesto bude hrskavije – razvucite ga na pola centimetara debljine, pa ga stavite peći u prethodno ugrijanu pećnicu na temperaturi od 220 stupnjeva.
Dobar tek!