Špajza 20. ožujka 2018.

Kako napraviti pizzu bez kvasca?

Pizza
gastro postao gastro.24sata.hr
Što kada vam se jako jede pizza, a u kući nemate kvasca? Zamijenite ga praškom za pecivo!

Kada nas uhvati noćna manija prejedanja, tražimo najjednostavnija i najbrža rješenja koja će utažiti našu glad. Nedavno smo se uhvatili u koštac s pizzom, kad ono, nema kvasca, a trgovine ne rade. Malo googlanja i dobili smo sasvim solidno tijesto za koje mirne savjesti tvrdimo da je fino kao i ono s kvascem.

Zamijenite kvasac praškom za pecivo i/ili sodom bikarbonom, tijesto odmah zamijesite i stavite u pleh da se peče.

 

Možda vas zanima... Calzone - pizza na preklapanje koju obožavamo Recepti

 

Možda vas zanima... Varijacija na temu: Pizza od lisnatog tijesta Recepti

 

Svladajte recept za tijesto za pizzu koje će vam uspjeti svaki put – od brašna, praška za pecivo, sode bikarbone i grčkog jogurta. 

Sastojci za tijesto: 

  • 200 grama brašna 
  • prstohvat soli 
  • ¼ žličice sode bikarbone 
  • ½ paketića praška za pecivo
  • 200 grama grčkog jogurta

Priprema: 

  1. Suhe sastojke pomiješajte i prosijajte. 
  2. Tako pripremljenom brašnu dodajte grčki jogurt pa mijesite 5 do 8 minuta dok ne dobijete čvrstu kuglu koja se ne lijepi za prste.
  3. Tijesto potom razvucite na željenu debljinu, dodajte mu omiljene dodatke, pa stavite peći na uobičajen način.
  4. Želite li da tijesto bude hrskavije – razvucite ga na pola centimetara debljine, pa ga stavite peći u prethodno ugrijanu pećnicu na temperaturi od 220 stupnjeva. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.