Špajza 02. travnja 2019.

Kako tostirati kruh, a nije u tosteru?

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaželite li se finog, hrskavog kruha s omiljenim namazom, a u kuhinji nemate toster, pripremite ga na dva nova načina koji će vas osvojiti jednostavnošću...

Toster je koristan dodatak baš svakoj kuhinji, no nađete li se u situaciji da vam se baš jede tost, a tostera nema u blizini, iskoristite dva jednostavna načina i pripremite hrskavi kruh za svaku priliku.

 

Možda vas zanima... Tri zlatna pravila dobrih sendviča - hrskavo, kremasto i slasno Špajza

 

Tost iz pećnice jednostavniji je nego što se na prvu čini, a koristite li papir za pečenje, nakon pripreme nema pranja baš nikakvog suđa. Kruh rasporedite po papiru za pečenje, pa ga poprskajte maslinovim uljem. Pecite pet minuta na 200 stupnjeva, pa na još vrući kruh dodajte omiljene dodatke.

Ovako pripremljen kruh bit će idealan temelj za omiljene bruschette.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Druga opcija bit će tost iz tave. Kruh namažite maslacem i stavite ga na dobro zagrijanu tavu. Smanjite vatru i pecite s jedne, pa s druge strane dok kruh ne poprimi boju. Čitav proces trajat će oko pet minuta. Na isti način možete pripremiti i omiljeni američki sendvič, grilled cheese. 

 

Možda vas zanima... U čemu je tajna najfinijih sendviča sa sirom Recepti

 

Naprosto sa svih strana premažite kruh maslacem, između dva kruha ubacite dodatke po želji i tostirajte na laganoj vatri dok kruh ne postane hrskav.

Dobar tek!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.