Špajza 29. ožujka 2018.

Kako ukrasiti uskršnji stol - imamo tri sjajne ideje!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
I ovog Uskrsa radost je u malim stvarima, poput mirisa cvijeća i bogato ukrašenog doma. Kako biste uskršnji stol pretvorili u ugodno mjesto za one najmilije koji, osim što dobro miriše, zrači divnim bojama i posebnim dodacima, pripremili smo vam sjajne ideje za ukrašavanje. Jednostavni, ali efektni, ovi ukrasi, vjerujte nam, oduševit će baš svakog.

Ne brinite, izrada ovih ukrasa neće vam oduzeti previše vremena, a uz omiljene mesne i povrtne delicije na vašem će stolu izgledati upravo savršeno. Jednostavni ukrasi od salveta u obliku zečića, jaja ispod staklenog zvona ili pak korneti s čokoladnim jajima za najmlađe, na vaš će stol donijeti divnu dozu proljetnog šarenila.

Priprema obiteljskog ručka može biti itekako zahtjevna. Dok je meso još u pećnici, salata čeka nezačinjena, a tanjuri na stolu izgledaju praznije no ikad, okrenite se jednostavnom rješenju izrade zečića od salveta. Koristite jednostavne salvete bez puno aplikacija, a s obzirom na ostatak stola birajte uzorak po samo svojoj želji. Sve što vam je preostalo jest nekoliko poteza rukama i najslađi ukrasi već su spremni.

Postupak izrade pogledajte u videu.

 


Stakleno zvono bit će pak efektan dodatak svakom stolu, a ukrasiti ga možete malim svjećicama te na taj način stvoriti divnu, opuštajuću atmosferu. Sve što vam treba jest čaša na stalku, malo umjetne trave, koju ovih blagdana možete pronaći u svim Konzumovim prodavaonicama, i kuhana jaja.

U čašu za vino stavite jaje, dodajte mu umjetnu travu, pa sve zajedno preokrenite na elegantan porculanski tanjur (u Konzumu su tri premium porculanska tanjura za samo 39,90). Na kraju dodajte svjećicu i uživajte u zbilja posebnoj uskršnjoj večeri.

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

Ukrasi koji će zasigurno razveseliti one najmlađe bit će lažni sladoledi s uskršnjim jajima. Izraditi ih možete na super brz način, a zatim čitavom ukrasu dodati i nešto svog vlastitog šarma. Pripazite da vrpca bude jednakih boja kao i čokoladna jaja kako biste postigli sklad te na kraju sve zajedno upakirajte u ukrasnu vazu ili kakvu širu čašu i na najslađi način razveselite ljubitelje uskršnjih slatkiša.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Sve potrebno za izradu ovih jednostavnih, ali iznimno efektnih ukrasa možete pronaći u svojoj najbližoj prodavaonici - Konzumu.  U pripremu uključite sve ukućane i dobro se zabavite jer i ovog Uskrsa radost je u malim stvarima... 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.