Eto i jedan recept za one koji su se zaželjeli dobrog starog okusa krumpira "na žlicu"! Zavirite u smočnicu, opustošite hladnjak, i bacite se na posao. Nema gladi!
Sastojci:
- 2 nasjeckane kriške slanine
- 1 nasjeckani luk
- 1 nasjeckana mrkva
- 1/3 nasjeckanog celera
- 3 žlice brašna
- 100 g nasjeckane Gavrilović šunke u ovitku
- 0.5 l vrhnja za kuhanje
- 1.2 l povrtnog temeljca
- Sol, papar
- Lovorov list, timijan
Priprema:
1. U dublju zdjelu na srednje jaku vatru popržiti slaninu dok mast ne iscuri, a meso ne pohrskavi.
2. Dodati nasjeckano povrće i kuhati 5 minuta da omekša.
3. Smanjiti vatru, dodati brašno i napraviti zapršku neprestano miješajući 2 – 3 minute.
4. Dodati šunku, krumpire, timijan i papar. Dobro pomiješati pa dodati temeljac, sol i lovorov list.
5. Poklopiti i pustiti da zavrije. Potom smanjiti vatru i kuhati pola sata.
6. Izvaditi lovorov list, dodati vrhnje za kuhanje, vratiti na vatru da lagano proključa i servirati.
Dobar tek želi vam Gavrilović!