Špajza 14. veljače 2017.

Klasik koji uvijek pali: Voće u čokoladi

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno i brzo, lijepo i efektno. Zaigrajte se voćem, dodajte mu čokoladu i delicija vrijedna divljenja spremna je u tren!

Vjerujemo kako postoje oni kojima priprema deserata jednostavno ne polazi za rukom. Ponekad je kriv biskvit, ponekad predugo pečenje, a ponekad krema ne uspije baš onako kako smo je zamislili. Upravo zato, voće prekriveno čokoladom bit će sjajan desert kojeg je teško promašiti.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Birajte sezonsko voće, ono koje se trenutno može naći u vrtu ili na tržnici. Banane, jabuke, naranče i nezamjenjive jagode pravi su odabir za ovakvu vrstu deserta. Operite ga pa ga dobro osušite.

Na pari otopite čokoladu i dodajte joj kockicu maslaca ili kokosovog ulja. U otopljenu čokoladu umočite komadiće voća pa ih ostavite na suhoj površni kako bi se čokolada stisla.

Za još bolji efekt, gotove jagode možete pomoću vilice poprskati bijelom čokoladom ili pak ih, dok je čokolada još tekuća, umočiti u mljevene orašaste plodove, kekse ili kokos. Spoj banane i lješnjaka i jagoda i badema bit će upravo savršena uvertira u najslasnije trenutke.

U slast!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.