Špajza 16. veljače 2018.

Konačno na stolu: Nova berba Vrhunske graševine 2017.!

foto: Kutjevački podrumi
gastro postao gastro.24sata.hr
Kutjevo d.d., najveći i najznačajniji proizvođač vina u Hrvatskoj, predstavilo je svoju novu berbu Vrhunske graševine 2017.

Vinarija Kutjevo danas je u vinoteci Bornstein predstavila svoju novu Vrhunsku graševinu berbe 2017. te je među prvima koja ju je već krajem siječnja plasirala na tržište. Vrhunska graševina predstavlja najnagrađivanije vino vinarije Kutjevo, a nova je berba proizvedena u atraktivnom i modernom stilu s ciljem praćenja svjetskih trendova u stvaranju vina. Karakteristične je zlatnožute boje zelenkastog odsjaja, sadržajnog i razvijenog sortnog voćno-herbalnog bouqueta te izrazito svježe aromatike. Ovo vino predstavlja zapanjujuću usklađenost svih značajnijih komponenti ove jedinstvene sorte. Graševinu berbe 2017. krase ugodno topla reskost zaokruženog tijela koje prelazi u prepoznatljiv osvježavajuće umjereno gorkast retrookus s dobro očuvanim i uklopljenim kiselinama.

 | Author: Kutjevački podrumi foto: Kutjevački podrumi

Prisutnima se obratio g. Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva, te je ovo prilikom izjavio:
„Protekla godina je, u vinogradarskom smislu, bila izuzetno teška – u travnju su pale temperature, ljeto je bilo izuzetno vruće i aridno te su se samo pravovremenom berbom mogli izbjeći loši učinci po grožđe, a naposljetku i vino. U vinariji Kutjevo smo izuzetno zadovoljni prošlogodišnjom berbom. Vrhunska graševina je izuzetne kakvoće, a ono što mene veseli je očuvana svježina te naglašena aromatika u njoj. Ova graševina se proizvodi od grožđa s naših najboljih vinogradarskih položaja, Vetovo, Hrnjevac i Vinkomir, što garantira najveću kvalitetu sirovine za proizvodnju ovog vrhunskog vina. Vjerujem kako će upravo Vrhunska graševina 2017. zasjati tržištem kao i mnogobrojne prijašnje koje već desetljećima nalaze put do ljubitelja vina diljem regije i šire.“

 | Author: Kutjevački podrumi foto: Kutjevački podrumi

Vinarija Kutjevo jedna je od najznačajnijih vinarija regije te se može pohvaliti tradicijom od gotovo 800 godina u proizvodnji vrhunskih vina. Kroz stoljeća predanog rada razvila se strast i znanje koje su omogućile proizvodnju poznatih vina. Kutjevo je danas simbol vinske kulture.

Vrhunsku kvalitetu vina potvrđuju brojne osvojene medalje na svjetskim vinskim natjecanjima poput Concours Mondial de Bruxelles, Decanter World Wine Awards i Mundus Vini, kao i na brojnim domaćim ocjenjivanjima. Ako je suditi prema prvim otvorenim bocama, Graševina 2017. će zbog svoje čistoće, arome i svježine biti apsolutni hit na tržištu. Kapa dolje!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.