Špajza 29. siječnja 2013.

Konoba Lepa Ves

lepa ves.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Na mjestu na kojem se danas nalazi konoba Lepa Ves, sakrivena u malom dvorištu na kraju zagrebačke Nove Vesi tijekom godina izmijenilo se više restorana. U nadi da ta lokacija ne nosi neku posebnu ukletost, kao što s restoranima zna biti, uputili smo se tamo na subotnji ručak.

To mjesto oduvijek je odisalo nekom skrovitošću, simpatično nagurano u podrum stare kuće, s iznimno šarmantnim dvorištem i terasom, tako da smo se nadali da ručak neće biti razočaranje. Naravno, nakon planinarenja preko snijega, uživanje na terasi nije bilo na programu, ali smo se nadali da će nam kuhinja dati razloga da se tamo vratimo i kad zatopli. I, čini se da hoćemo. Dobro nam poznata glavna prostorija restorana dobila je neki novi, topli duh. Uređena je rustikalno, ali sa puno detalja dovučenih sa zagrebačkih sajmova antikviteta i buvljaka, pa joj to ujedno daje i svojevrstan gradski štih. Ono što je odmah postalo jasno je da je i posluga iznimno susretljiva i srdačna, što naravno, nadopunjava atmosferu i cjelokupni dojam.

Objasnili su nam da se najviše ponose roštiljem, pa kad smo čuli da i pljeskavice prilikom pečenja zamataju u maramicu, popustili smo, iako nismo došli radi roštilja. Našlo se tu i domaćih pečenica i bunceka sa zeljem, kao i mali čevapčići. Navedeno smo zalili točenim Paulanerom, a za početak smo krenuli s povrtnom juhom koja nije bila napravljena "iz vrećice".
U konobi Lepa Ves kuha se s ljubavlju, znalački i s dobrim namirnicama, postalo je evidentno nakon što smo zadovoljno završili objed. Ništa pretenciozno, ali ukusno. Završili smo varijacijom na temu baklave, kojoj su dodane višnje, zanimljivo igranje s tradicijom. Vinska lista je mala, uglavnom se radi o kontinentalnim vinima, sto i prilici ponudi.

Vjerujemo da ćemo se vratiti isprobati i druga "jela dana" poput graha s kobasicom, sarme, srdele ili gavune s blitvom, fileke ili sekeli gulaš kroz teške zimske dane, a da će nas s dolaskom proljeća na terasi dočekati i nova, sezonska jela. Nekako nam se čini da ekipi Lepe Vesi možemo vjerovati.

Vrsta: konoba
Adresa: Nova Ves 84, 10000 Zagreb
Telefon: 01 4668 461
Radno vrijeme: 12-23 h
Kapacitet: 40-ak unutra, 25 vani
Vlasnik: Slobodan Krnetić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.