Špajza 12. veljače 2019.

Kuhaju se velike stvari: Chef Bašić ususret novom izdanju Gault & Millau vodiča

foto: Light Komunikacije
gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrili smo što je to zajedničko chefu Vjeki Bašiću, Gault & Millau, polaznicima Visoke škole Aspira te novoj liniji Kotányi začina.

U zagrebačkom Kotányi Gourmet klubu održan je jedan od masterclassova koji najavljuju uskoro predstavljanje drugog izdanja gastronomskog vodiča Gault & Millau. Tim je povodom chef Vjeko Bašić, u pratnji studenata Visoke škole Aspira, pripremao četiri slijeda fantastičnih jela.

 | Author: Light Komunikacije foto: Light Komunikacije

Vjeko Bašić, chef Konobe Boba u Murteru te dobitnik Gault & Millau trofeja Chef godine za 2018., s prisutnima je podijelio svoje znanje te prezentirao tanjure koji su potom nestajali u trenu. Na meniju su bili confit od palamide s ukiseljenom ljutikom, genijalni gnudi od paške skute s muškatnim oraščićem i kaduljom, trilja sa šalšom i aromatiziranom palentom te osso buco i rižoto milanese.

Jednostavne namirnice i Bašićeva kulinarska filozofija na divan su se način spojili u zbilja sjajan ručak od četiri slijeda. Prisutne su posebice oduševili gnudi koji se, objasnio nam je chef Bašić, predstavljaju jednostavne, ali kvalitetne namirnice u najboljem svjetlu. 

 

 | Author: Light Komunikacije foto: Light Komunikacije

Uz dozu kvalitetnih kulinarskih vještina chefa Bašića, ali i polaznika Visoke škole Aspira, predstavljena je i nova linija začina Kotányi Selection prema odabiru samog kreatora, gospodina Kotányija. Otkrili smo kako će nova linija uskoro biti dostupna u specijaliziranim trgovinama i većim supermarketima, a do selekcije je došlo nakon dugogodišnje strastvene potrage za najboljim začinima te spojevima istih. Novi izbor tako će na police donijeti genijalne mješavine za wok i roštilj, začinske soli i ponajbolje začinsko bilje. 

 | Author: Light Komunikacije foto: Light Komunikacije

Spoj vrhunske domaće gastronomije iz kuhače chefa Bašića, sjajnih začina i vrijednih ruku polaznika Visoke škole Aspira rezultirao je zanimljivim i raskošnim okusima koji, uvjerili smo se, svakako zaslužuju titulu najboljih.

Uz prstohvat nestrpljenja i dozu uzbuđenja, nedostaje nam samo još otkriti dobitnike kulinarskih Oscara za 2019. godine u Gault & Millau režiji. Predstavljanje drugog izdanja ovog cijenjenog gastronomskog vodiča za 2019. i dodjela nagrada održat će se na gala eventu, 5. ožujka, u hotelu Esplanade Zagreb.

 | Author: Light Komunikacije foto: Light Komunikacije  | Author: Light Komunikacije foto: Light Komunikacije

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.