Glasovanje za Gastro zvijezdu otvoreno je prije tjedan dana pa je bilo krajnje vrijeme da okupimo sve finaliste i provjerimo kako zapravo kuhaju. Ispostavilo se, na naše zadovoljstvo, da njihove divne fotografije na blogu i društvenim mrežama ne odskaču od stvarnosti!
Zadatak koji smo im dali nije bio lagan, osobito kad se u obzir uzme cjelodnevno snimanje. Morali su pripremiti jelo u kratkom roku i koristiti samo namirnice koje smo im neposredno prije ponudili. Naravno, svi su servirani tanjuri morali biti različiti i u skladu s porukom koju prenose na svojim blogovima.
Jutro je počelo s zdravim palačinkama
Jutro smo proveli s kandidatima iz kategorije Zdrava i vegetarijanska hrana i zdravim palačinkama. Bilo je tu crepes i američkih verzija, s mrkvom, đumbirom, avokadom, sirom i različitim sirupima. Našim finalisticama, blogericama Burbon i borovnice, Culinary postcards, La vie Shobaine i Kiwi go crazy, najveći je izazov bio dijeljenje jedne radne jedinice. Organizacija i suradnja pokazale su se ključnim, osobito kada je u pitanju tavica za palačinke.
Slatko popodne uz čokoladne keksiće
Ništa jednostavnije nije bilo ni finalistima kategorije slastice – Sweety and Spicy, Bite it Quick, Veseli trbuh i Bake me by Nina. Oni su imali samo 45 minuta da naprave svoju omiljenu verziju čokoladnih keksića, a svemu je prethodio dogovor o tome tko će uzeti koju od ponuđenih čokolada. Rezultat je bio nevjerojatan – četiri čokoladna keksića potpuno različitih okusa i teksture.
Večer je bila rezervirana za tradicionalnu kuhinju
Na kraju smo kuhinju prepustili blogerima Začinjeno s ljubavlju i Forking Croatia, koji su se okušali u mljevenju mesa i pripremi faširanaca s krumpirom. Receptima i snalažljivošću su u potpunosti opravdali nominaciju u kategoriji Tradicionalna kuhinja. Ne smijemo vam odavati mnogo više jer pripremamo i mnogo video materijala, ali i poneki recept.
Meetup finalista Gastro zvijezde bilo bi puno teže organizirati bez pomoći našeg sponzora Gorenje i njihovih izvanrednih kuhinjskih pomagala. Ovim putem im zahvaljujemo.
Doprinijela je i vinarija Jakopić, koja se pobrinula da svi popiju pokoju čašu odličnog vina. Mesnica Ravlić osigurala je meso visoke kvalitete za pripremu faširanaca, a palačinke i keksi su zaslađeni medom obitelji Bošković (OPG Anđelka Bošković).