Predstavljamo vam jednu ne baš tako tipičnu talijansku kuharicu - obiteljsku kuharicu fiktivne mafijaške obitelji iz HBO-ove hit serije Obitelj Soprano koju smo imali prilike pratiti i na domaćoj televiziji.
U potpisu ove neobične knjige sa 100 fantastičnih recepata opremljenih fotografijama hrane kojima niti Sopranosi nisu odoljeli, nalazi se Artie Bucco, vlasnik i glavni chef restorana Nuovo Vesuvio i prijatelj iz djetinjstva Tonyja Soprana, šefa talijansko-američke zločinačke obitelji iz New Jerseyja.
Artie je prikupio ne samo recepte omiljenih jela raznih likova iz serije (kao štu su npr. njegovi specijaliteti s restoranskog jelovnika ili Carmelina poznata pita od ananasa i ricotta sira), već i savjete vezane uz pripremu istih (npr. Tonyjevi trikovi za roštiljanje), prvi jelovnik restorana Vesuvio iz 1926. godine, esej Zašto volim hranu koji je kao školski zadatak napisao A.J., sin Carmele i Tonyja Soprana, savjete Bobbyja Bacala za sve "velike" ljubitelje hrane isl.
Zabavite se uz ovu kuharicu koja svoje korijene vuče s TV ekrana i jedite poput zloglasne, moćne mafijaške obitelji!
Autor: Allen Rucker, Michele Scicolone, David Chas, Artie Bucco
Izdavač: Little, Brown & Company, 2002.