Špajza 03. travnja 2013.

Kuharica obitelji Soprano

Sopranos cookbook
foto: Sopranos Cookbook
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedite poput popularne talijansko-američke mafijaške obitelji i uživajte u svim tradicionalnim talijanskim specijalitetima koje su europski doseljenici uspješno sačuvali na američkom tlu

Predstavljamo vam jednu ne baš tako tipičnu talijansku kuharicu - obiteljsku kuharicu fiktivne mafijaške obitelji iz HBO-ove hit serije Obitelj Soprano koju smo imali prilike pratiti i na domaćoj televiziji.

U potpisu ove neobične knjige sa 100 fantastičnih recepata opremljenih fotografijama hrane kojima niti Sopranosi nisu odoljeli, nalazi se Artie Bucco,  vlasnik i glavni chef restorana Nuovo Vesuvio i prijatelj iz djetinjstva Tonyja Soprana, šefa talijansko-američke zločinačke obitelji iz New Jerseyja.

Artie je prikupio ne samo recepte omiljenih jela raznih likova iz serije (kao štu su npr. njegovi specijaliteti s restoranskog jelovnika ili Carmelina poznata pita od ananasa i ricotta sira), već i savjete vezane uz pripremu istih (npr. Tonyjevi trikovi za roštiljanje), prvi jelovnik restorana Vesuvio  iz 1926. godine, esej Zašto volim hranu koji je kao školski zadatak napisao A.J., sin Carmele i Tonyja Soprana, savjete Bobbyja Bacala za sve "velike" ljubitelje hrane isl.

Zabavite se uz ovu kuharicu koja svoje korijene vuče s TV ekrana i jedite poput zloglasne, moćne mafijaške obitelji!

Autor: Allen Rucker, Michele Scicolone, David Chas, Artie Bucco

Izdavač: Little, Brown & Company, 2002.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.