Donosimo vam nekoliko odličnih, isprobanih recepata u kojima povrće ima glavnu ulogu.
Daiquiri od blitve
Koktel daiquiri priprema se od bijelog ruma, soka od citrusa, najčešće limete, uz dodatak šećera ili šećernog sirupa. U ovom receptu možemo koristiti domaći sirup od bazge ili pripremite jednostavni šećerni sirup kuhajući šalicu vode zajedno sa šalicom šećera, a dobiveni sirup ohladite prije pripreme koktela.
Sastojci za 3 koktela:
- Pola šalice bijelog ruma
- Pola šalice domaćeg sirupa od bazge
- 80 ml soka od limete
- 2 šake blitve
- 2 šalice leda
Priprema:
Sve sastojke osim kockica leda izmiksati u blenderu. Kockice leda dodati na kraju i njih miksati dok se led ne usitni.
Bellini od batata
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g batata
- 100 ml prošeka
- 100 ml vode
- 25 g šećera u prahu
- agar agar (2,5 g na 500 ml tekućine)
Priprema:
- Pecite batat u pećnici na 180 - 200°C oko 1,5h. Kad se ohladi, ogulite mu koru i izmiksajte ga u blenderu, zajedno sa vodom i šećerom u prahu. Dobiveni pire protisnite kroz gazu.
- Protisnutu smjesu zagrijte i dodajte agar agar, te je ponovno izmiksajte i smrznite u obliku kockica. Kockice smrznutog pirea od batata stavite u čaše za šampanjac, dodajte prošek i lagano izmiješajte.