Špajza Gastro zvijezda 20. studenoga 2020.

Mamika - blog koji će te odvesti na putovanje kroz okuse Istre

foto: Tomislav Miletić/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
U finalu Gastro zvijezde, u kategoriji Tradicionalna kuhinja, je i Tea, autorica bloga Mamika, posvećenom hrani i obitelji.

Blog Mamika savršeno je gastro odredište za sve koje istinski uživaju u pripremi jela i kuhanju, posebno tradicionalnih jela. Iza neodoljivih recepata s bloga Mamika, krije se Tea Čizmek Mesarić koja svoju ljubav prema kuhanju svakodnevno pretače u recepte i fotografije na svom blogu i društvenim mrežama.

"Blog sam otvorila na nagovor prijateljice, jer sam prvotno trebala pisati o zgodama i nezgodama majčinstva. No, kako sam počela objavljivati recepte to mi se više svidjelo i počela sam sve više uživati u fotografiranju hrane. Osim toga, od rođenja sam poznata po tome da volim jesti, pa sam odlučila svoju ljubav prema hrani dijeliti i s drugima," navodi Tea.

Recepti odišu ljubavlju i toplinom, a Tea svojim receptima donosi dašak Istre, njezinih mirisa i boja na tvoj stol. "Odrasla sam i živim većinu života u Istri, ali u kući u kojoj se nisu pripremala istarska jela, nego više kontinentalna. Zato sam odlučila istražiti sva jela koja nudi moja lijepa Istra i podijeliti sva stečena znanja s ljudima koji vole Istru i njenu gastronomiju kao i ja

 | Author: Tomislav Miletić/Pixsell foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Inspiraciju za recepte možeš uvijek pronaći i na Instagram profilu Mamike, a sigurni smo da nećeš ostati ravnodušan gledajući Teina slasna i mirisna jela. Tradicionalne istarske pljukance ili recept za najbolji brownie pronaći ćeš upravo na njenoj adresi. "Volim kad ljudi isprobavaju moje recepte, šalju fotografije jela i kad znam da sam ispunila svoju svrhu - pomoći nekome što će skuhati za ručak ili koju će tortu pripremiti za rođendan. Nema mi ljepšeg nego nekome olakšati svakodnevicu ili pripremu važnijeg događaja", zaključuje. 

Ove godine Tea će se okušati u kategoriji Tradicionalna kuhinja. Borit će se za titulu Gastro zvijezde tradicionalnim istarskim receptima. Možeš ju podržati na putu do pobijede glasanjem na Gastro zvijezdi

Partner projekta i sponzor tradicionalne kategorije je Korlat koji je osigurao i vrijedne nagrade.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.