Špajza 11. siječnja 2018.

Marcelina SOS grupa rješava i najteža gastro pitanja

foto: Marcela Sambol
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatke brige kod pripreme jela pretvaraju se u najlakši zadatak, pa čak i gušt, a savjeti i ideje koje daje Marcela u svojoj grupi SOS pomoć u kuhinji by my Cookstagram tjeraju nas da se i sami što prije uhvatimo kuhače i zamutimo kakav fini ručak. Otkrili smo najfiniju i zbilja korisnu grupu na Facebooku!

Koliko ste puta završili u kuhinji s nepoznatim komadom mesa, koliko ste puta jelo presolili ili ste bez cilja tražili recept za neku tradicionalnu slasticu koju blogeri i portali još nisu stigli obraditi? Zaboravite na takve i slične slatke brige, priključite se slasnoj SOS grupi i uz pomoć Marcele Sambol i ostalih članova pripremajte najfinije tanjure.

 

 

#foodie 🍔🍟🍺

A post shared by by Marcela (@marcela_mycookstagram) on

 

Blogerica, buduća majka i sjajna samouka kuharica Marcela Sambol, osim svog bloga My Cookstagram, nedavno je pokrenula Facebook grupu SOS pomoć u kuhinji by My Cookstagram na kojoj nudi brzu pomoć u kuhinji. Naime, kada ne znate što biste toga dana pripremali ili vas muči neko tehničko pitanje, ova će vam grupa u tome zasigurno pomoći. 

 

 | Author: Screenshoot foto: Screenshoot

 

Marcela kaže kako je cijela ideja potekla iz velike ljubavi prema hrani. Još od malih dana voljela je isprobavati jela koja njezinim vršnjacima možda nisu bila dostupna ili ih nisu željela isprobati, a kada se osamostalila i krenula s kuhanjem za sebe i dečka, njezina gastronomska priča poprimila je sasvim novi oblik.

Osim bloga My Cookstagram, Facebook stranice i Instagrama na kojem donosi svježe, jednostavne i šarolike recepte, Marcela je otvorila SOS grupu na Facebooku kako bi jednostavnije odgovarala na brojna pitanja svojih prijatelja, ali i svih ostalih ljubitelja dobre hrane.

"Na ideju za grupu došla sam jer su me prijatelji često preko poruka znali pitati za savjete, a ja bi u šali rekla kako ću otvoriti SOS liniju za takve pozive u pomoć. Priznajem, gušt mi je bio pomoći. Jedan moj jako dobar prijatelj bio je sam kod kuće nekoliko dana i svakodnevno mi postavljao pitanja kako bi spriječio food katastrofe. U tom sam trenutku shvatila da je vrijeme da pokrenem SOS grupu", objasnila nam je Marcela.

 

 | Author: Screenshoot foto: Screenshoot

 

Kaže kako je grupa namijenjena baš svima koji kuhaju, onima koji trebaju ideju, savjet ili pomoć kada misle da je stvar upropaštena, ali priznaje, ne zna odgovor na sva pitanja. Srećom, tu su ostali članovi koji uvijek rado uskoče i pomažu jednu drugima. 

"I meni nekad zatreba pomoć i ideja, pa onda obično postavim pitanje u grupu, a paralelno zovem i mamu, za svaki slučaj. Ja mogu dati samo savjet kako bi neko jelo sama pripremila, pa često takvo pitanje bude inspiracija za neki novi recept na blogu", kaže Marcela.

Grupa za sada ima oko 300 članova, pitanja koja članovi i sama Marcela postavljaju su raznolika, a najviše je onih na temu purećih bataka i svima omiljenih raspuknutih keksića.

Na kraju, Marcela kaže kako je grupom i više nego zadovoljna i, iako je ne smatra posebno dinamičnom, veseli je činjenica da je riječ o super korisnom kutku interneta. 

"Posebno se veselim svakom novom članu i svakom novom pitanju. U konačnici, želim da ljudi kuhaju s ljubavlju, a ne da im to stvara stres, a pomoć u grupi služi tome da znaju da je uvijek netko tu da spasi stvar", zaključila je Marcela.

 

 | Author: Marcela Sambol foto: Marcela Sambol

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.