Chill&Grill je možda završio, ali sezona grillanja će trajati sve dok traju i topli dani. Izvuci roštilj, pripremi sočno meso i povrće s neodoljivim mirisom dima, sezonske salatice, domaći kruh - i lagane umake. Ako ti nedostaje inspiracije, osobito kad su umaci u pitanju, posluži se idejama koje je na Chill&Grill predstavio Marko Palfi.
Chef Palfi, koji je redoviti gost na našem festivalskom cooking stageu, ove je godine pripremao bogati sendvič s lungićem i gljivama te tri prateća umaka na bazi majoneze. Svi su umaci gotovi za tren, dobro pristaju uz sve što se može staviti na grill, a lista sastojaka zaista ne može biti kraća.
Ako nastavljaš chillati&grillati u svom domu, napravi jedan od ova tri umaka:
1. Zvijezda majoneze + Zvijezda BBQ umaka
Za pripremu ovog umaka trebat će ti doslovno nekoliko sekundi. Samo moraš istisnuti izdašne količine majoneze i BBQ umaka te ih dobro promiješati. Poslužit će za umakanje pikantnih rebaraca, ali i kao dodatak bogatim burgerima.
2. Zvijezda majoneza + Zvijezda hren
Hren i majoneza se vole, osvježavajući su i prikladni temperaturama. Marko Palfi im je dodao i malo sušenog kopra, a ti slobodno eksperimentiraj sa začinima koji ti se nađu pri ruci.
3. Zvijezda majoneza + krastavci + kapare
Priprema trećeg umaka podrazumijeva malo sjeckanja, ali priprema i dalje traje kraće od tri minute. Fino usitni krastavce i kapare pa ih pomiješaj sa majonezom, a po želji dodaj i malo svježeg peršina.
POGLEDAJ COOKING SHOW MARKA PALFIJA:
Da ništa ne nedostaje na petom izdanju Chill&Grilla na Jarunu, a osobito ne umaka uz ćevape, pljeskavice i hamburgere, pobrinula se Zvijezda. Njihov ketchup i majoneza pratili su ovogodišnji Chill&Grill od samog početka; putovali su s nama u Split, Rijeku i Osijek, a bili su na raspolaganju i svim posjetiteljima na Jarunu. Osim Marku Palfiju, dobro su poslužili i drugim gostujućim chefovima na festivalskom cooking stageu.