Špajza Gastro zvijezda 03. prosinca 2017.

Mateine nezaboravne priče iz kuhinje

foto: Matea Mikić Pavlović
gastro postao gastro.24sata.hr
Matea Mikić Pavlović finalistica je u kategoriji Za bebe i djecu. Pročitajte zašto je počela pisati blog Matea's Kitchn Stories i što misli o blogerskoj sceni.

Zbog čega ste svoje kulinarske tajne odlučili podijeliti s gastro znatiželjnicima putem bloga?

Promijenivši par gradova u nekoliko godina te isprobavajući lokalne recepte zaljubila sam se u kuhanje. Istražujući gradove zaljubila sam se u fotografiju i spojila dvije ljubavi, što je rezultiralo blogom. Volim raznolikost, šarenilo i spajanje nespojivog, što dodatno ističe moju kreativnost. Prije svega, blog sam napravila zbog sebe, no kada sam vidjela da se to ljudima počelo sviđati, nastavila sam. Pronašla sam se u tome i zaista volim to što radim, i drago mi je da svoju ljubav prema hrani mogu dijeliti s drugima.

 

 

Što vas je nagnalo da se opredijelite baš za kategoriju Za bebe i djecu?

Kao što mnogi već znaju, ja sam ponosna majka jedne djevojčice i očekujemo uskoro još jednog malog člana obitelji. Nekako mi je bilo realno da uključim svoju djevojčicu u blog, i da mi ona postane mali "asistent" jer je uz mene zavoljela sve ono što i ja radim. Dakle, kategorija mi odgovara jer s ljudima dijelim neke tradicionalne recepte iz svog djetinjstva, i pokušavam svoju djevojčicu naučiti na zdrave i tople obroke.

Što mislite o hrvatskoj, ali i regionalnoj blogerskoj sceni?

Rekla bih da mnogo zaostajemo za stranom blogerskom scenom, iako vidim da se mnogi trude da i hrvatska blogerska scena napreduje. Smatram da nam je potreban dodatan vjetar u leđa jer bez podrške ni mi blogeri ne može uspjeti. 

 

Po čemu se ističete od ostalih blogera koji su se prijavili u ovoj kategoriji?

Ne smatram da se nešto posebno ističem od drugih, svi imaju svoje kvalitete i trebamo se međusobno podržavati. 

Zbog čega bi baš vi trebali postati nova Gastro zvijezda?

Gastro zvijezda? Titula gastro zvijezde bi mi dobro došla jer bih tada shvatila da se moj trud isplatio. Svi blogeri maštaju o tome da jednoga dana uspiju u tome što rade, a ovakve titule su nešto neprocjenjivo za nas. Ne smatram da trebam postati nova "Gastro zvijezda", raduje me i tuđi uspjeh, no da bih bila sretna i ponosna na sebe da to ostvarim - svakako da bih.

 

[ Hello, October ] 🍂🍁🍂🍁 I'm so glad I live in a world where there are Octobers.

Objavu dijeli Matea’s Kitchn Stories (@matea_mikic)

 

Za Mateu i druge favorite možete glasati na stranici natječaja Gastro zvijezda. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.