Špajza 11. studenoga 2023.

MEGGLE Emmental sir – nova zvijezda sirnih plata na hrvatskom tržištu – oduševit će vas svojom autentičnošću, kvalitetom i okusom

foto: PR
gastro postao gastro.24sata.hr

Bilo da ga konzumiramo izrezanog na kriške, kockice ili ribanog. Bio sam ili poslužen uz fini kruh, možda koji ukusan komad suhomesnatog proizvoda, sljubljen s medom ili voćem, uz pokoji gutljaj dobrog vina – kako god ga poslužili, sir je jedna od neizostavnih namirnica u kojoj najčešće uživamo prilikom raznih druženja s obitelji, prijateljima ili u poslovnom okruženju.

Sir MEGGLE Emmental rezultat je znanja i tradicije u proizvodnji sira, duže od 100 godina, koja potječe iz regije Allgäu 

Prema podacima Međunarodnog udruženja mliječnih proizvoda (IDFA), danas u svijetu postoji oko 2.000 vrsta različitih sireva. Mliječna industrija MEGGLE donosi jedan od najpopularnijih - svoj MEGGLE Emmental - koji pruža pravi užitak ljubiteljima sira.

 | Author: PR foto: PR

Ukusan i poseban, sir MEGGLE Emmental rezultat je znanja i tradicije proizvodnje sira duže od 100 godina. Riječ je o siru visoke kvalitete koji svoje korijenje vuče iz pokrajine Allgäu u Njemačkoj, gdje je njegova proizvodnja dovedena do savršenstva. U toj pokrajini žive ljudi koji vole odvajati vrijeme ne samo za proizvodnju sira, već i za uživanje u njegovim okusima, mirisu, punoći i posebnosti. Emmental je prisutan u njihovim životima kao obrok, međuobrok tijekom planinarenja, u pivnici ili kod kuće. Oni vole dijeliti i drugima omogućavati uživanje u svojoj tradiciji. Upravo to sada čini i MEGGLE donoseći svoj sir Emmental na police trgovina diljem Hrvatske, omogućujući i ostalima da u njemu uživaju, kao što to čine stanovnici  ove njemačke pokrajine.

MEGGLE svoj sir Emmental proizvodi od najkvalitetnijih i autentičnih sastojaka. Ono što ga razlikuje od ostalih sireva emmental jest činjenica da MEGGLE Emmental nosi zaštićenu oznaku izvornosti. Proizvodi se isključivo u pokrajini Allgäu, mlijeko i sirovine koji se koriste u njegovoj proizvodnji moraju biti isključivo iz navedene pokrajine te s pašnjaka zemalja EU.  U proizvodnji koristi se najbolje pasterizirano mlijeko krava koje su pasle na pašnjacima uglavnom obiteljskih i planinskih farmi regije Allgäu. To ga ujedno i razlikuje od ostalih emmental sireva na tržištu. Naime, zanimljiva je i informacija da se za proizvodnju jednog kilograma sira Emmental upotrijebi čak 11 kg mlijeka. 

 | Author: PR foto: PR

Sir prolazi visoko kontrolirani proces proizvodnje te zrenja u kori u trajanju od dva mjeseca, čime se dobiva njegov prepoznatljiv okus i vrhunska kvaliteta. Ujedno je tim procesom sir zaštićen od vanjskih utjecaja tijekom razdoblja zrenja. Na taj način, čuva se okus, kvaliteta i izvornost MEGGLE sira Emmental. Osim toga, valja istaknuti kako vrijeme zrenja Emmentala osigurava siru da prirodno bude bez laktoze, odnosno da je sadržaj laktoze u njemu manji od 0,1%. To znači da i oni osjetljivi na mliječne proizvode, odnosno na laktozu, mogu uživati u ovom ukusnom siru.

MEGGLE Emmental sadrži 45% mliječne masti u suhoj tvari te nam na stol dolazi u nijansama od boje slonovače do zlatnožute, a koje ovise o mlijeku, odnosno onome čime su se krave na ispaši hranile. Upravo je to dodatna posebnost ovog sira i dokaz njegove autentičnosti i tradicionalnog načina pripreme. 

 | Author: PR foto: PR

Okus, boja, miris i hranjivi sastojci – MEGGLE Emmental

Blago je orašastog, tipičnog emmental okusa te sadrži mnogo zdravih sastojaka - osigurava osnovne hranjive tvari, kao što su proteini i masti, važni minerali i vitamini te je prirodan izvor kalcija. Sa svojim karakterističnim rupicama i jedinstvenim orašastim okusom, doslovno će oplemeniti svaku dasku za sir, kao i razne recepte. Prepustite se glatkoj teksturi i blagom aromatičnom okusu MEGGLE Emmentala i doživite okus tradicije i kvalitete. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.