Špajza 3833 prikaza 28. studenoga 2018.

Mesne okruglice s kiselim kupusom - idealno jelo za hladne dane

Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Najprije će vas osvojiti mirisima, a jednom kada isprobate ovu kombinaciju vrlo brzo postat će vaše omiljeno zimsko jelo.

Mesnim okruglicama dodajte kruh i peršin za dodatne arome, pa sve zajedno spojite s finim okusima sezonske delicije - kiselim kupusom. Iako će vam priprema ovog jela oduzeti nešto više vremena, kada genijalan spoj namirnica jednom zamiriše vašom kuhinjom, vjerujte, odmah ćete ga uvrstiti među omiljene zimske specijalitete.

Na kraju, ipak ne postoji ništa bolje od tanjura finog jela na žlicu za vrijeme hladnijih dana, zar ne?

 


 

Za pripremu mesnih okruglica trebat će vam:

  • 450 g miješanog mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
  • 1 veliki luk, nasjeckan na kockice
  • 2 češnja češnjaka, narezana na ploškice
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 komad kruha bez korice, oko 60 g
  • 1 jaje
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 1/2 - 1 žličica soli
  • Mljeveni papar

Za kiseli kupus:

  • 500 g rezanog kiselog kupusa 
  • Gavrilović panceta
  • 3 lista lovora
  • 3 žlice pasirane rajčice
  • 1 žlica šećera
  • 2 uvrh pune žlice kremastog sira
  • 100 ml mlijeka
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Za pripremu mesnih okruglica najprije namočite kruh u hladnoj vodi i ocijedite ga.
  2. Meso pomiješajte s mljevenom paprikom, paprom, soli, nasjeckanim lukom i češnjakom, peršinom te u sve rukom umijesite namočeni kruh.
  3. Rukom dobro izradite smjesu da se svi sastojci sjedine i oblikujte kuglice.
  4. Za pripremu kiselog kupusa u veći lonac stavite kiseli kupus, lovor, pasiranu rajčicu i šećer - promiješate pa dodajte vodu da prekrije gotovo sav kupus i zakuhajte na srednjoj temperaturi. Smanjite temperaturu na najnižu pa dodajte mesne okruglice, poklopite i kuhajte 20 minuta - dok se meso ne skuha. 
  5. U manjoj posudi, izmiješate mlijeko i kremasti sir dok se sasvim ne sjedine pa sve zajedno dodajte u lonac s okruglicama i kupusom; promiješajte pažljivo i po potrebi dodajte soli i papra.
  6. Poslužiti toplo uz komad svježeg kruha, kuhani krumpir ili s malo kiselog vrhnja.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.