Špajza 25. studenoga 2021.

Misliš da znaš kako pravilno ribati sir?

;Donosimo sjajan trik za još jednostavnije ribanje sireva! foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo sjajan trik za još jednostavnije ribanje sireva!

Pizza, tjestenina, rižoto s parmezanom ili pak fini složenci s hrskavom zapečenom koricom od sira hrana su koju obožavamo. Iako nam samo ribanje sira ponekad predstavlja velik problem zbog snage koju je potrebno uložiti u sam postupak, čini se da je još veći problem pogrešno ribanje sira. Da, i to je moguće! 

Vjerojatno si i ti, poput nas, cijeli život sir ribala tako da ribež postavljaš 'krivo', odnosno nisi razmišljala o tome da bi mogao postojati puno jednostavniji i efikasniji način ribanja sira. Tu uskaču društvene mreže i kulinarski trikovi gastro entuzijasta. Video koji smo pronašli na Twitteru objašnjava kako bi zapravo trebao izgledati postupak ribanja sira. 

Kako pravilno naribati sir? 

Naime, ribež bismo trebali okrenuti vodoravno, odnosno položiti vodoravno na kuhinjski pult, s rupicama za ribanje sira na vrhu. Komad sira se lakše povlači po ribežu u vodoravnim pokretima, a naribani sir padat će unutar ribeža. Kad ga naribaš tako da se ribež napuni, samo ga pažljivo prebaci u zdjelu.

Tako ćeš spriječiti da se mrvice sira rasipaju oko zdjele tijekom ribanja, a riješit ćeš još jedan važan problem: dok ribaš vertikalno, uvijek postoji rizik da ćeš ozlijediti prste (ili nokte) dok kod horizontalnog ribanja imaš više kontrole nad komadom sira koji ribaš i lakše je izbjeći ove male, ali neugodne nezgode, prenosi The Kitchn.

 | Author: Shutterstock Ribanje sira, foto: Shutterstock

Isprobaj i sljedeće trikove:

kruh Možda vas zanima... Uz jednostavan trik održi kruh svježim Špajza Možda vas zanima... Fantastičan trik za one koji na tjednoj bazi peku kekse Recepti Možda vas zanima... Uz ove trikove pizza će biti ukusna i sljedeći dan! Špajza Možda vas zanima... Imamo 10 trikova za pripremu najbolje tople čokolade Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.