Špajza Gastro zvijezda 05. prosinca 2017.

Može li bolje: Brownie cheesecake by Cukar

foto: Andrea Cukrov
gastro postao gastro.24sata.hr
Našim smo finalistima za najblogera godine u tri glavne kategorije (tradicionalna i zdrava hrana i slastice) zadali zadatak da od dobivenih namirnica pripreme slasticu. Odluka je pala na brownie cheesecake, a kako to izgleda kada ga priprema Andrea Cukrov s bloga Cukar, pogledajte u nastavku.

Odabrati izazov za kategoriju slastice u natječaju Gastro zvijezda na prvu se činio kao super lagan zadatak. Deserata ima na tisuće, samo je trebalo izvući jedan koji će biti dostojan izazova.

 

 | Author: Andrea Cukrov foto: Andrea Cukrov

 

 

Razmišljali smo klasičnoj Sacherici, čokoladnoj torti ili čupavcima, a onda smo se sjetili! Zašto ne bismo spojili dva omiljena kolača naše male redakcije i stvorili sasvim poseban, slatki zadatak. Odluka je pala, finalistice u kategoriji slastice dobile su zadatak pripremiti svoju verziju brownie cheesecakea. 

Osim što su nas obje oduševile svojim vještim potezima kada je u pitanju dekoracija kolača, Karla s bloga Sweet life by Karla i Andrea s bloga Cukar zadale su nam dodatne slatke muke. Zašto?

U nastavku donosimo recept za brownie cheesecake by Cukar, a kada se u potpunosti oduševite ovom varijantom, pokazat ćemo vam i onu Karlinu. Slatke muke, prijeđite na drugog...

 

 | Author: Andrea Cukrov foto: Andrea Cukrov

 

 

Sastojci za brownie podlogu:

  • 200 g čokolade s visokim postotkom kakao mase
  • 2 žlice kakao praha
  • 150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta naranče
  • 125 g brašna

Sastojci za kremu od sira:

  • 600 g krem sira
  • 4 žlice šećera
  • 2 jaja

Postupak za pripremu brownie podloge:

  1. Čokoladu otopite nad parom.
  2. Kada se čokolada otopi u nju umiješajte dvije žlice kakao praha i maslinovo ulje.
  3. Ostavite sa strane da se malo prohladi.
  4. Pomiješajte jaja sa šećerom, solju i ekstraktom naranče pa ih umiješajte u otopljenu čokoladu.
  5. Na kraju umiješajte i brašno.
  6. Kalup za tortu, promjera 23 cm obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte pripremljenu čokoladu.
  7. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva pa u njoj pecite podlogu petnaestak minuta ili dok se ne uhvati korica.

Postupak za pripremu kreme od sira:

  1. Izmiješajte sir s jajima i šećerom pa sve dobro izmiksajte da se sastojci povežu i postanu kremasti.
  2. Izvadite brownie podlogu iz pećnice pa na nju nježno raspodijelite pripremljeni sir.
  3. Vratite sve u pećnicu, pojačajte temperaturu na 170 stupnjeva i pecite još 25 -30 minuta.
  4. Pečeni kolač prvo ostavite hladiti u isključenoj pećnici, nakon toga ga dobro ohladite u hladnjaku.
  5. Prije posluživanja ga ukrasite šumskim voćem, komadićima kakao zrnaca i malinama u prahu.

 

Ostalo je još jaaaako malo vremena, stoga požurite na Gastro zvijezda stranicu i dajte glas svom najdražem blogeru!

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.