Odabrati izazov za kategoriju slastice u natječaju Gastro zvijezda na prvu se činio kao super lagan zadatak. Deserata ima na tisuće, samo je trebalo izvući jedan koji će biti dostojan izazova.
Razmišljali smo klasičnoj Sacherici, čokoladnoj torti ili čupavcima, a onda smo se sjetili! Zašto ne bismo spojili dva omiljena kolača naše male redakcije i stvorili sasvim poseban, slatki zadatak. Odluka je pala, finalistice u kategoriji slastice dobile su zadatak pripremiti svoju verziju brownie cheesecakea.
Osim što su nas obje oduševile svojim vještim potezima kada je u pitanju dekoracija kolača, Karla s bloga Sweet life by Karla i Andrea s bloga Cukar zadale su nam dodatne slatke muke. Zašto?
U nastavku donosimo recept za brownie cheesecake by Cukar, a kada se u potpunosti oduševite ovom varijantom, pokazat ćemo vam i onu Karlinu. Slatke muke, prijeđite na drugog...
Sastojci za brownie podlogu:
- 200 g čokolade s visokim postotkom kakao mase
- 2 žlice kakao praha
- 150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 jaja
- 150 g šećera
- prstohvat soli
- 1 žličica ekstrakta naranče
- 125 g brašna
Sastojci za kremu od sira:
- 600 g krem sira
- 4 žlice šećera
- 2 jaja
Postupak za pripremu brownie podloge:
- Čokoladu otopite nad parom.
- Kada se čokolada otopi u nju umiješajte dvije žlice kakao praha i maslinovo ulje.
- Ostavite sa strane da se malo prohladi.
- Pomiješajte jaja sa šećerom, solju i ekstraktom naranče pa ih umiješajte u otopljenu čokoladu.
- Na kraju umiješajte i brašno.
- Kalup za tortu, promjera 23 cm obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte pripremljenu čokoladu.
- Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva pa u njoj pecite podlogu petnaestak minuta ili dok se ne uhvati korica.
Postupak za pripremu kreme od sira:
- Izmiješajte sir s jajima i šećerom pa sve dobro izmiksajte da se sastojci povežu i postanu kremasti.
- Izvadite brownie podlogu iz pećnice pa na nju nježno raspodijelite pripremljeni sir.
- Vratite sve u pećnicu, pojačajte temperaturu na 170 stupnjeva i pecite još 25 -30 minuta.
- Pečeni kolač prvo ostavite hladiti u isključenoj pećnici, nakon toga ga dobro ohladite u hladnjaku.
- Prije posluživanja ga ukrasite šumskim voćem, komadićima kakao zrnaca i malinama u prahu.
Ostalo je još jaaaako malo vremena, stoga požurite na Gastro zvijezda stranicu i dajte glas svom najdražem blogeru!
U slast!