Špajza 26. srpnja 2017.

Na večeru kod Kikija - novi projekt Kristijana Benića

foto: Kristijan Benić
gastro postao gastro.24sata.hr
Kristijan Benić, pobjednik kulinarskog showa 3, 2, 1 - kuhaj otkrio nam je čime se trenutno bavi te kako doći do slasnih tanjura koje priprema za svoje goste...

Kristijan Benić, polovica pobjedničkog para u nedavno završenom kulinarskom showu 3, 2, 1 - kuhaj!, pokrenuo je kulinarski projekt koji počiva na konceptu naširoko poznatom u svijetu.

 

Možda vas zanima... Imamo pobjednike showa “Tri, dva, jedan-kuhaj!” Najave

 

Riječ je o internetskoj stranici VizEat putem koji posjetitelji različitih zemalja mogu dogovoriti ručak kod domaćina, da bi zatim uživali u kvalitetnim, autentičnim obrocima zaljubljenika u kuhanje kao što je i sam Kristijan.

 

 | Author: RTL foto: RTL

 

Atmosfera je domaća, opuštena i osim fine hrane ovo je način za upoznati mnoge ljude koji putuju po cijelom svijetu. Kod nas koncept još nije previše raširen, pa na VizEatu ima svega nekoliko domaćina iz Hrvatske. Nekoliko od njih sam imao prilike osobno upoznati i sve su to mahom bila lijepa iskustva.

 

Možda vas zanima... ŽMINJ ISTRA: Šetimana od pašte Kolumne

 

Iako je tek nedavno započeo s projektom, Kristijan kaže kako sadašnjem, tipično istarskom meniju, planira dodati i dva nova, egzotičan i mesni meni, te na taj način proširiti svoje, ali i vidike gostiju.

Meni je složen od namirnica specifičnih za istarsko podneblje i onih koje se mogu pronaći lokalno. Većina sastojaka s mog menija su domaće proizvodnje.

U meni od tri slijeda uključen je i fini domaći aperitiv kućne izrade. Riječ je o orahovcu, kadulji i medici, a tu su još i fina vina koja su također domaća i kućne proizvodnje od lokalnih vinara. Na večeri nekad bude tako zabavno da često ne „pukne“ samo jedna buteljka.

Cijelo iskustvo sa VizEatom je u samome začetku i planiram svakako dodati još jedan egzotični meni jer, kao što smo i u showu voljeli egzotiku, itekako ju volim i kod kuće. U pripremi je i jedan mesni meni. Onako malo teži, kako bi rekli pod navodnicima muški!

 

 | Author: Kristijan Benić foto: Kristijan Benić

 

Kristijan je do sada ugostio Nijemce, Španjolce i naravno, domaće gurmane. Za svakog gosta ima samo riječi hvale, a čitavo ga je iskustvo, kaže, obogatilo novim pogledima na svijet i znanjem.

Svaki gost za sebe meni je posebno iskustvo. Jednako tako vjerujem da je njima posebnije večerati sa mnom nego otići u restoran na večeru. 

 

Sto volim dane kad je ovako cisto i kad se more plavi!!! Chillout!!! Jos uvijek mozete doc na veceru na ovu terasu :) Posjetite vizeat.com i nadite me u porecu ili mi se javite u inbox ;) :*

Posted by Kristijan Benić on Tuesday, July 25, 2017

 

Iako je njegov par u showu, Martin Špaček, nakon pobjede krenuo u profesionalne vode pa tako trenutačno vodi restoran u Bujama, Kristijan se odlučio za posve drugačiji smjer. Unatoč tome, kaže, u njemu je još uvijek postojala želja da kuha te da istu strast podijeli s drugima. Tako se rodio profil na VizEatu.

Cijeli ova projekt odlična je veza između mene i gastronomije. Kako sam i već nekoliko puta rekao, ne želim završiti u profesionalnoj kuhinji već u većoj mjeri istražiti ovakve, pomalo alternativne načine komunikacije s ljudima koji vole fine i nove stvari i mene koji volim kuhati. U skoro vrijeme u planu su i razni eventi sa zanimljivim sadržajem vezanim naravno uz hranu i dobru zabavu. 

 

Možda vas zanima... Kristijan i Martin: Imamo još puno toga za pokazati! Špajza

 

 | Author: Kristijan Benić foto: Kristijan Benić

 

Ovaj ga projekt za sada ispunjava, no kako kaže, bilo bi savršeno kada bi jednog dana mogao otvoriti vlastitu konobu pa od hobija napraviti posao. Ipak, do tada, kaže, voljan je pričekati još malo te je sasvim zadovoljan poslom koji trenutno obavlja, a vezan je za marketing i povremeno kuhanje. U planu je i nešto novo, najavljuje Kristijan.

Tu je i web stranica koja će uskoro ugledati danje svijetlo, a koja će biti kao edukativni blog o hrani i mojim kemijanjima s istom.Dok vrijeme ne napravi svoje i sve te stvari malo ne napreduju, svi su dobrodošli na večeru, rezervirajte svoj termin i vidimo se!

Sretno Kiki i vidimo se uskoro, nadamo se!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.