Špajza 20. ožujka 2023.

Najbolja i najkvalitetnija duga kava iz samo jedne kapsule

foto: Suzana Arslani
gastro postao gastro.24sata.hr
Na pitanje tko je virtuoz, većina će dati otprilike jednak odgovor: virtuoz je instrumentalist koji je ovladao tehnikom sviranja i osoba čije nas melodije uvijek iznova zadive.

No, ako malo bolje razmislimo, zaključit ćemo da se pojam odnosi na sve koji su u onome što rade dostigli savršenstvo, ali i dalje pronalaze načine da dodatno izbruse svoje vještine. Jedan od modernih virtuoza je i brend Nespresso, pionir sistema kave u kapsulama i inovator koji je hrvatskom tržištu ponudio sasvim novi sistem pripreme omiljenog napitka. Pod nazivom Vertuo, ova linija nudi mogućnost pripreme velike šalice kave uz korištenje samo jedne kapsule.

 | Author: Promo foto: Promo

Četiri su veličine kapsula pomoću kojih je moguće pripremiti pet različitih veličina kave - od klasične Espresso do velike šalice koju možete ispijati tijekom cijelog poslijepodneva. Uz novu Nespresso tehnologiju CentrifusionTM, samo jednim dodirom gumba pripremit ćete kratku ili dugu kavu, a obje će imati vrhunsku kremoznost i puninu okusa. Inteligentni sustav ekstrakcije pruža iznimno visoku razinu preciznosti jer sustav prepoznaje bar kôdove na kapsulama i, u skladu s očitanim informacijama, prilagođava parametre kako bi pripremio najkvalitetniju kavu u željenoj dužini. 

 | Author: Suzana Arslani foto: Suzana Arslani

- Naziv Vertuo potječe od riječi "Virtuoso", što znači ovladavanje stručnošću. Naziv nije slučajnost, cijela linija ima za cilj ponuditi ljubiteljima duge kave najbolju, najkvalitetniju kavu iz samo jedne kapsule. A s obzirom na tradicionalno višesatno ispijanje kave koje je karakteristično za naše podneblje, ne sumnjamo u to da će Vertuo linija uskoro postati hit i kod nas – rekla je Bojana Guteša, regionalna direktorica marketinga za brend Nespresso.

 | Author: Suzana Arslani foto: Suzana Arslani

Predstavljanje linije obilježeno je Nespresso Vertuo brunchom u zagrebačkom bistrou Apetit. Na brunchu su se okupila brojna poznata lica poput Lidije Lešić, Ane Bacinger, Slađane Ostić, Ivane Pirizović, Darka Kontina, Doris Valković i Petre Mikšik, a za pripremu hrane bio je zadužen Marin Rendić koji je za Nespresso kreirao i poseban meni. Gosti su imali priliku iz prve ruke saznati sve o novoj Vertuo liniji, a masterclass je održala Nespresso Coffee ambasadorica Maja Milovanović.

Osim na šarmantno i ugodno uređene dvije zagrebačke lokacije u Arena Centru i na Ilici 19, novu Vertuo liniju možete pronaći i na Nespresso web shopu. Budući da se radi o novoj liniji, svakako predlažemo da za početak posjetite najbliži Nespresso Boutique jer će vas tamo dočekati ljubazno osoblje uz čije ćete vrijedne savjete odabrati aparat i kapsule koji će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.