Špajza 29. lipnja 2021.

Otkrij nam svoj tajni začinski mix i osvoji super nagradu

Najbolje čuvana tajna majstora roštilja foto: SHUTTERSTOCK

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Prati upute vrhunskih majstora grilla i pripremi roštilj vrijedan hvale

Roštilj uopće nije teško pripremiti? Malo posoliš meso, baciš ga na vrelu rešetku i za par minuta imaš super jelo? E, pa i nije baš tako jednostavno. Puno je elemenata koji utječu na dobro pripremljeno meso s roštilja, ono koje opija mirisom, mekoćom i raskoši okusa. Fine nijanse utječu na to hoće li tvoj komad mesa biti sasvim obično jelo ili vrsna delicija, a tajne vrhunskih majstora roštilja ovdje ćemo podijeliti s tobom. Dobro ih prouči, prvom prilikom pozovi ekipu i pohvali se svojim novim umijećem!

 | Author: SHUTTERSTOCK Napravi savršeni roštilj za ekipu; foto: foto: SHUTTERSTOCK

1. Pazi na vatru

Vatra ne smije biti prejaka ni preslaba. Ako je prejaka, meso će se izvana osušiti i zagorjeti, a iznutra ostati nedovoljno pečeno. S druge strane, ako je preslaba, meso će se prije dinstati, nego peći, a dinstani odrezak malo tko želi, zar ne?

2. Neka odleži

Izvući meso iz hladnjaka i odmah ga baciti na vatru i nije najbolja ideja. Kad ga izvadiš iz hladnjaka, neka sat vremena odleži na sobnoj temperaturi - nakon pečenja će biti mekanije i puno boljeg okusa.

3. Premazuj. Neumorno

Za dobar roštilj treba se potruditi; kad ga staviš na vatru, stalno ga premazuj. Naš savjet je da u ulje ubaciš malo začina u kojem se meso mariniralo i svako malo mirisnom mješavinom prelazi preko mesa. 

4. Neka miriši

Posljednje - i jako važno - meso dobro začini, najbolje ga mariniraj u mješavini ulja i začina i daj mu dovoljno vremena da odstoji i povuče arome. Ako napraviš dobru marinadu, tvoji specijaliteti s roštilja bit će fino mekani, sočni, mirisni i nevjerojatno ukusni. A kakve začine odabrati? S mesom peradi biraj mediteransko bilje poput majčine dušice, mažurana, bosiljka i ružmarina, fantastično će se sljubiti. Previše biljaka za sakupiti? Bez brige, otkrili smo Kotányi Grill Piletina mješavinu začina za tvoju piletinu, puretinu ili pačja prsa. Uz aromatično bilje i sol, mješavina sadržava i papriku koja će peradi sa žara dati divnu boju.  

Ako, pak, pripremaš govedinu, svinjetinu, janjetinu, ali i povrće ili perad, isprobaj Kotányi Grill Barbecue mješavinu začina koja daje pikantan okus. Paprika, kim, češnjak i kajenski papar stvara savršeno izbalansiranu aromatičnu kompoziciju za jela s roštilja, a ako želiš isprobati nešto sasvim uzbudljivo i novo,  tu je Kotányi Grill Magic Dust, mješavina koja se ubraja u najbolje osmišljene i najpopularnije mješavine začina za neodoljiv okus roštilja. Nejodirana kamena sol, neobrađeni šećer od šećerne trske, papar, češnjak, luk, dimljeni čili i kajenski papar sastojci su koji će tvoje meso s roštilja podići na vrhunsku razinu, a tebi priskrbiti titulu majstora roštilja.  

 | Author: Kotanyi Mješavine začina za grill; foto: Kotanyi Hvala na sudjelovanju u nagradnom natječaju, dobitnici poklon paketa su: 

  1. Mario Berend
  2. Silvana Mrazović
  3. Maša Marić
  4. Ines Čurjak
  5. Srećko Leboš

Sponzorirani sadržaj: missGASTRO za missMIND

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.