Špajza 27. srpnja 2018.

Najsočnija rebarca s roštilja

Svinjska rebarca iz pećnice
Svinjska rebarca iz pećnice foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tajna je u marinadi

Sočna rebarca prava su poslastica kojoj je teško odoljeti, no bez dobre marinade nemoguće ih je pripremiti. Zato vam otkrivamo tajnu najsočnijih rebaraca - marinadu s potpisom Jacka. Jack Daniel'sa i  gaziranog pića koje mu često pravi društvo i u čaši.

Sastojci:

  • 50 ml Jack Daniel'sa
  • 100 ml Coca-Cole
  • 1 manji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 10 g maslaca
  • 1 žlica ulja
  • 200 ml kečapa
  • 2 žlice Worcestershire umaka
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica kajenske paprike
  • 1 žličica Tabasco umaka
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Na maslacu i ulju dinstajte sitno nasjeckani luk i češnjak nekoliko minuta, dok ne omekšaju. Dodajte Jack Daniel's i na laganoj vatri reducirajte dok otprilike ¼ tekućine ne ispari.
  2. Potom dodajte sve ostale sastojke, dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri oko pola sata.
  3. Pustite da se malo ohladi pa blenderom izradite u sasvim gladak umak. Meso marinirajte - što dulje, to bolje. Isto vrijedi i za pečenje - što dulje na što manjoj temperaturi.

Savršen roštilj podrazumijeva i fina pića, a s rebarcima se najfinije slaže Lynchburg lemonade, također s Jackovim potpisom.

 

 | Author: Promo foto: Promo

Sastojci:

  • 5 cl viskija Jack Daniel's
  • 2 cl Triple Seca
  • sok od ½ limuna
  • Sprite

Priprema:
Pomiješajte Jack Daniel's sa šakom leda, sokom od limuna i Triple Secom, dolijte Spritea do vrha čaše i spremili ste piće koje će savršeno pasati uz ljetna roštiljanja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.