Sočna rebarca prava su poslastica kojoj je teško odoljeti, no bez dobre marinade nemoguće ih je pripremiti. Zato vam otkrivamo tajnu najsočnijih rebaraca - marinadu s potpisom Jacka. Jack Daniel'sa i gaziranog pića koje mu često pravi društvo i u čaši.
Sastojci:
- 50 ml Jack Daniel'sa
- 100 ml Coca-Cole
- 1 manji luk
- 2 režnja češnjaka
- 10 g maslaca
- 1 žlica ulja
- 200 ml kečapa
- 2 žlice Worcestershire umaka
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 žličica soli
- 1 žličica kajenske paprike
- 1 žličica Tabasco umaka
- sol i papar po želji
Priprema:
- Na maslacu i ulju dinstajte sitno nasjeckani luk i češnjak nekoliko minuta, dok ne omekšaju. Dodajte Jack Daniel's i na laganoj vatri reducirajte dok otprilike ¼ tekućine ne ispari.
- Potom dodajte sve ostale sastojke, dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri oko pola sata.
- Pustite da se malo ohladi pa blenderom izradite u sasvim gladak umak. Meso marinirajte - što dulje, to bolje. Isto vrijedi i za pečenje - što dulje na što manjoj temperaturi.
Savršen roštilj podrazumijeva i fina pića, a s rebarcima se najfinije slaže Lynchburg lemonade, također s Jackovim potpisom.
Sastojci:
- 5 cl viskija Jack Daniel's
- 2 cl Triple Seca
- sok od ½ limuna
- Sprite
Priprema:
Pomiješajte Jack Daniel's sa šakom leda, sokom od limuna i Triple Secom, dolijte Spritea do vrha čaše i spremili ste piće koje će savršeno pasati uz ljetna roštiljanja.