Špajza 30. studenoga 2017.

Naranča, cimet i kurkuma - saveznici u hladnijim danima

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Zima nam je, curi nam nos, kašljemo i umorni smo. Sve su to normalne pojave u hladnim danima, ali što ako se to može spriječiti?

Vitamina nikada dosta pa tako ni zimi. Naranče su se nekada jele samo zimi kao božićna poslastica jer su bile skupe, ali danas ih uistinu možete pronaći svugdje. One su stvorene za borbu protiv zimske prehlade i detoksikaciju. Kao vitaminska bomba bogate su vitaminom C, B1, B9 i A, kalijem, kalcijem i vlaknima. Zamislite koliko su bombastične?

Naranče možete jesti svaki dan i na taj način zaštititi organizam od gripa i alergija. Ukoliko niste ljubitelji naranče kao voća slobodno ju konzumirajte u obliku čaja. Naranča s cimetom i kurkumom novi je okus Naturavita čajeva koji će vas oduševiti svojom aromom. Osim naranče, već spomenuta biljka kurkume jača i njeguje organizam, smanjuje nadutosti i probleme s crijevima, čisti krv. Bogat je izvor željeza, mangana, vitamina B6, dijetalnih vlakana i kalija.

 | Author: Promo foto: Promo

Cimet, jedan od sastojaka ovog novog Naturavitinog čaja, pomaže kod upala i infekcija, poboljšava aktivnost mozga, uklanja gljivične infekcije i ublažava probavne smetnje. Cimet zbog svojih baktericidnih svojstava možete koristiti i kao prirodni konzervans. Sva tri sastojka nalaze se u Naturavitinom čaju i pomažu vam da zima prođe u ugodnom i zdravom okružju.

Svoje zimsko raspoloženje odlično ćete podići uz naranču s cimetom i kurkumom, a i metabolizam će vam biti zahvalan na ovoj vitaminskoj bombi. Naturavita čajevi poznati su po kvalitetnom bilju koje se uzgaja na prirodan način i pomažu vam živjeti s prirodom što je ujedno i Naturavitin slogan. Skuhajte si šalicu čaja, uzmite omiljenu knjigu u ruke i dozvolite ljekovitom bilju da vam bude najbolji saveznik u opuštanju nakon napornog dana i predstojećoj nam zimi. Svoje čajeve i arome možete pronaći u Naturavita asortimanu koji se proteže od funkcionalnih do konzumnih čajeva. Ispunite vašu zimu prekrasnim aromama i uživajte u blagodatima ljekovitih bilja!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.