Špajza 11. lipnja 2017.

Naučite čime se premazuju pite, a čime kiflice

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umućena jaja dat će vam zlatnu koricu dok će žumanjak sam rezultirati dubljim, bogatijim bojama. Premazivanje omiljenih slastica i grickalica nikada nije bilo složenije. Pogledajte zašto!

Klasičan premaz za sve vrste pečenih slatkiša i slaniša sastoji se od jaja i malo soli. Zaželite li pak dodatno začiniti koricu svojih pita, kruha ili kiflica, okrenite se nekoj od alternativa, a zatim se iznenadite koliko posebnija mogu postati vaša jela.

Starinske kiflice Možda vas zanima... Kakav doručak: Jednostavne kiflice s pekmezom Recepti



Tako će mješavina jaja i mlijeka rezultirati bogatom, tamnijom zlatnom i sjajnom koricom. Umjesto mlijeka u jaja možete dodati i slatko vrhnje, a upravo takva mješavina bit će sjajna za pite od lisnatog tijesta.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Premaz od samog jaja daje zlatnu boju dok premazivanje samo žumanjkom daje intenzivnu žuto zlatnu boju. Koristite li samo žumanjak, premažite ga po tijestu u što tanjem sloju, a dodati možete i žlicu do dvije vode. Dobivena boja vaše će jelo učiniti bogatijim izgledom zbog čega će biti još teže odoljeti samo još jednom zalogaju.

Kiflice od oraha Možda vas zanima... U svako doba godine: Kiflice od oraha Recepti



Premazivanje bjelanjkom rezultirat će sjajnom, ali nešto bljeđom površinom tijesta. Bjelanjak je odlična solucija želite li kasnije svoje tijesto posipati šećerom za slasniju i hrskaviju koricu, a bit će i odličan alat pomoću kojeg ćete na jednostavan način zalijepiti dva komada tijesta.

Kiflice s hrenovkama Možda vas zanima... Kiflice s hrenovkama: Za cijelu obitelj Recepti



Tijesto možete premazivati i samo mlijekom što će biti odlično rješenje za jednostavna, meka peciva dok će premazivanje slatkim vrhnjem dati sjajnu notu vašim jelima od tijesta.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.