Špajza 6808 prikaza 12. rujna 2019.

Obavezno iskoristi preostale kore od jabuka!

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Stiglo je ono doba godine kada započinje vladavina jabuka...

Ako ste jedni od onih sretnika koji sami uzgajaju neprskane jabuke, predlažemo vam da koru jabuke nikako ne bacate. U kori od jabuke krije se mnogo hranljivih materija, pa se preporučuje da je nikako ne bacate, već pojedete. Međutim, ako baš ne volite ovaj dio sočnog voća, ili pripremate kolače pa vam je kora samo višak, evo kako je možete upotrebiti.

 

Možda vas zanima... Kao bakin: Starinski kolač od jabuka i griza Špajza

 

Pripremite čips

Koru od jabuke posipajte mješavinom šećera i cimeta, zapecite u pećnici kako bi dobila zlatnu boju i dobit ćete hrskave grickalice za uživanje u jesenskim večerima.

Smutite smoothie

Želite li svoj smoothie obogatiti vlaknima i dati mu slatkoću, dodajte mu koru od jabuke. 

Pripremite čaj

Kako biste dobili čaj od jabuke, namočite koru jabuke u kipućoj vodi te joj dodajte štapić cimeta i žličicu meda.

 

Možda vas zanima... Prhki tart s jabukama i laganom kremom od vanilije Kolumne

 

Obogatite salatu

Želite li da salata dobije notu slatkoće i hrskavosti, dodajte joj koru jabuke narezanu na tanke trakice.

Napravite jabučni ocat

Pomiješajte koru i jezgre jabuke sa šećerom i vodom kako biste dobili domaći jabučni ocat

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.