Špajza 06. svibnja 2019.

Nemojte propustiti bučine koštice u čokoladi!

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
OPG Hukavec proizvodi čokoladirane bučine koštice, našu novu najdražu grickalicu...

Obitelj Hukavec u Šašinovcu vodi uspješan OPG Hukavec Martina orijentiran isključivo na proizvodnju bučinog ulja i drugih proizvoda od buče. Dobre koštice povezale su nas s gospođom Renatom Hukavec, koju smo spontano posjetili na sajmu na Trgu bana Jelačića

„Bitno nam je mišljenje kupaca i njihov povratak po proizvod. Ako se vrate, to znači da smo dobro obavili svoj posao“, rekla nam je gospođa Renata Hukavec. Iako je OPG registriran na njenu kći Martinu, uskaču svi članovi obitelji. Neki preferiraju rad na polju, dok drugi brinu o promociji i prodaji.

 

Pri prvom je pogledu jasno kako je u svaki proizvod uloženo mnogo truda. „Vizualan nam je izgled bitan pa smo se zaista potrudili oko ambalaže. Međutim, najbitnije nam je da netko kupuje proizvod zbog kvalitete i da razumije što dobiva za uloženi novac“, dodala je gospođa Renata. Uputila me u razliku između 100% bučinog ulja i crnog ulja koje je zapravo mješavina sa suncokretovim, predstavila svaki proizvod i dala mali uvid u sve ono što je prethodi pakiranju i prodaji. 

 

Ponuda OPG-a Hukavec

Kao što sam spomenula, razlog susreta su bile upravo čokoladirane koštice. Uz koštice u tamnoj čokoladi s čilijem, zbog kojih smo se zainteresirali za OPG Hukavec, proizvode još pet različitih vrsta. Zasad bijelu čokoladu kombiniraju s cimet, narančom i jagodom, a umaču ih i u mliječnu te popularnu ruby čokoladu. Pakiraju i pržene slane te klasične bučine koštice. 

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

U ponudi imaju 100% bučino ulje, verzije s dodatkom čilija i češnjaka, hladno prešano bučino ulje, ali i crno ulje, mješavinu bučinog i suncokretovog. Prodaju i bučino brašno te proteinski prah bundeve, idealan za pripremu zdravih smoothieja. Budući da uzgajivači buče svaku četvrtu godinu trebaju odmoriti polje i posaditi neku drugu kulturu, OPG-a Hukavec nudi i suncokretove sjemenke te hladno prešano suncokretovo ulje. 

 

Isprobali smo...

Nakon opuštenog i korisnog razgovora s gospođom Renatom Hukavec, u redakciju sam se, po planu, vratila s čokoladiranim bučinim košticama. Najprije smo otvorili one s bijelom čokoladom i narančom, koje su nas privukle bojom intenzivnom bojom. Čokolada se lagano rastapala u ustima i osjetila se snažna, ugodno kiselkasta nota naranče. Podsjećale su nas napolitanke i tek se nakon konzumacije u ustima osjećao okus bučinih sjemenki. Složili smo se kako nam je ipak draža kombinacija tamne čokolade i čilija, koji neočekivano i s odgodom pecka u grlu.

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

Ove bismo koštice u čokoladi preporučili kao grickalicu za druženja uz bocu vina, ali i kao zalogajčić koji se isplati imati u ručnoj torbici. Cijena pakiranja je 20 kuna, što je pristojan iznos za sav uloženi trud i kvalitetan konačan proizvod. 

Pronađite OPG Hukavec na Facebooku kako bi otkrili gdje izlažu svoje proizvode i kako ih možete nabaviti.

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.