Riječ je o tradicionalnom njemačkom likeru od jaja koji iz daljine neodoljivo podsjeća na pšenično pivo, no okus je potpuno drugačiji. I izvrstan je!
Evo i recepta:
Sastojci:
Za oko 900 ml likera potrebno je:
- 10 žumanjaka
- 500 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 250 ml slatkog vrhnja (ne od biljnih masti)
- oko 500 ml ruma
Priprema:
- Staviti žumanjke u prikladnu posudu. Dodati šećer u prahu i sve mutiti mikserom oko 3 minute (dok masa ne postane kremasta i pjenasta).
- Prekinuti sa miksanjem i dodati vanilin šećer i slatko vrhnje. Sve dobro sjediniti miješajući pjenjačom
- Zatim uz neprestano miješanje dolijevati malo po malo ruma. Izmiješati.
- Dobiven sadržaj procijediti oko 3-4 puta kroz gazu. Zatim staviti tečnost u odgovarajuću posudu. Posudu staviti u hladnjak da stoji preko noći kako bi splasnula pjena s površine.
- Sutra još jednom procijediti i liker naliti u boce.
- Pripremljen liker uvijek držati u hladnjaku, dobro zatvoren. Na taj način ga možete čuvati maksimalno dva tjedna.
Uz pozdravni govor Thomasa E. Schultzea, Veleposlanika Njemačke u Hrvatskoj, te promociju Njemačke od strane Tijane Đuričić, PR menadžerice Regionalnog ureda Njemačke turističke zajednice, prisutni su saznali da sve više turista iz Hrvatske posjećuje Njemačku, i da su tome razlog uglavnom njihovih 16 nacionalnih parkova, 15 UNESCO-vih rezervata biosfere i preko 100 parkova prirode.
Njemačka ima 30 sredogorja, 350 otoka i šumskih površina na trećini površine države i široku ponudu avanturističkih aktivnosti u prirodi. Na 200.000 km označenih planinarskih staza, uključujući 500 vrhunskih pješačkih staza i preko 100 kvalitetnih staza te biciklističkih ruta ukupne duljine 70 000 km, turisti u Njemačkoj doista mogu doživjeti „predivan odmor u srcu prirode”.
I uživati u pivima i likerima! Živjeli!!!