Špajza 27. listopada 2017.

Nika Žganec - slastičarska nada s najslađom maštom

foto: Nika Žganec
gastro postao gastro.24sata.hr
Genijalna dekoracija Nikinih torti privukla nas je na prvu, pa smo se bacili u istraživanje i saznali ponešto o ovoj slatkoj kreativki, ali i njezinim sjajnim desertima...

Do titule magistre odnosa s javnošću preostala joj je još samo obrana diplomskog, no negdje putem Nika Žganec iz Varaždina shvatila je kako je hraniti ljude ono što zapravo istinski obožava.

 

 | Author: Nika Žganec foto: Nika Žganec

 

"To je moj najautentičniji izraz ljubavi, kada nekome spremim određeno jelo", kaže Nika.

Kao dijete, puno je putovala, a gurmanski nastrojena obitelj, kako ih sama zove, glavni je krivac za njezinu ljubav prema kvalitetnoj i finoj hrani. Prokuhala je iz želje da replicira sve te već isprobane okuse, te je istog trenutka zavoljela kuhinju.

Mene su do Nike dovele društvene mreže i poznanstva, a kada mi je pokazala fotografije svojih slatkih radova, u potpunosti sam se oduševila. 

Prvu tortu izradila je prijateljici za djevojačku prije punih sedam godina te kaže kako je ona bila pravi hit upravo zbog fondana koji se tada još nije koristio. Razumljivo, svoje je prijateljice oduševila, a kasnije je krenula s pečenjem i za druge. Najprije one najbliže, pa njihove klince, a sada su na red došli već i prijatelji prijatelja. Kaže kako joj najveći vjetar u leđa daju upravo ti ljudi kojima je prvima prezentirala svoje slastice, najveća su joj potpora i nagovaraju ju je da pokrene nešto svoje. 

 

 | Author: Nika Žganec foto: Nika Žganec

 

Nika o tome još ne razmišlja jer, kako kaže, voljela bi još malo usavršiti svoje znanje, a zatim jednog dana možda otvoriti svoje slatko mjesto za punjenje baterija prije povratka u kolotečinu svakodnevice, nešto posve drugačije i originalno, s ljetnom terasom i puno zelenila. I naravno, kvalitetnim slatkim i slanim asortimanom.

Kod kreiranja svojih slatkih remek djela, Nika se najprije vodi kvalitetom i okusom, pa se tako trudi pribavljati iste takve namirnice. 

 

 | Author: Nika Žganec foto: Nika Žganec

 

"Detalji su mi bitni, nisam nužno perfekcionist, no brojim više neprospavanih noći zbog pojedinih narudžbi kako bi sve ispalo onako kako sam zamislila. Volim kada jelo, bilo sočni komad mesa ili slasna šnita torte, izazove onaj iskonski djetinji osjećaj sreće i zadovoljstva, i prije i u trenucima uživanja u njemu. Cilj je pripremiti zalogaj koji je jednako ukusan kao što i izgleda."

Za izradu jedne torte potrebno joj je i do nekoliko dana, a najdraže su joj narudžbe koje joj daju "slobodne ruke". Nika kaže kako joj upravo takve torte ispadaju najbolje te kao najdraže izdvaja prugastu i akvarel tortu s donutsima, ali i stiliziranu macu s cvijećem koju je nedavno radila za našu poznatu modnu blogericu Anu Bacinger.


Još fotografija Nikinih slastica možete potražiti i na njezinom Instagram profilu.

 

 | Author: Nika Žganec foto: Nika Žganec

 | Author: Nika Žganec foto: Nika Žganec

 | Author: Nika Žganec foto: Nika Žganec

 | Author: Nika Žganec foto: Nika Žganec

 | Author: Nika Žganec foto: Nika Žganec

 | Author: Nika Žganec foto: Nika Žganec

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.