Špajza 13. siječnja 2016.

Njoki s gulašem od divljači

Gulaš s njokima
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Njok je OK, rekle bi naše manekenke, a mi se apsolutno slažemo s tom tvrdnjom. Ima samo jedan problem s njokima, a taj je da baš i ne idu sami, pa smo se potrudili spojiti ih s malo fine divljači... Uživajte!

Sastojci:

Njoki:

60 dag krumpira 
20 dag brašna 
2 jaja 
1 dl ulja 
Sol 

Njoki | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Gulaš:

60 dag luka 
80 dag srnetine 
5 dag suhih vrganja 
10 dag mrkve
10 dag slanine
žličica koncentrata rajčice
3 dl crnog vina
Žličica senfa
2 žlice brašna
Sol
lovor
papar
ružmarin
list celera
ulje
svinjska mast

Priprema: Krumpir skuhajte u slanoj vodi, protisnite ga i pustite da se ohladi. Dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto na dasci.

Oblikujte u valjak i režite njoke. Potom ih malo zgnječite vilicom da ostane trag i skuhajte u slanoj vodi.

Za gulaš luk pirjajte na ulju i svinjskoj masti. Kad poprimi zlatnu boju, dodajte meso. Potom i vrganje, slaninu, naribanu mrkvu pa nastavite pirjati sat i pol.

Dodajte koncentrat rajčice, senf i brašno te pirjajte 15 minuta. Ulijte vino i temeljac od prokuhanih kostiju, začinite pa pustite da se kuha još dva sata. Poslužite s toplim njokima. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.