Svi znamo kako je teško u današnje vrijeme nakon posla odbaciti brige i skuhati nešto brzo, a ukusno i fino za svoje najdraže. Ili samo sebe? Svejedno, jednom kada osjetite miris vrelog umaka prelivenog preko domaćih ili kupovnih njoka - smiješi vam se titula kuhara mjeseca!
Uglavnom, da ne duljimo, bacite se na recept i - dobar tek!
Sastojci:
- 500 g njoka
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g Gavrilović Šunke u ovitku
- Sol, papar
- 50 g ribanog sira poput cheddara
Priprema:
1. U većoj tavi popržiti na komade nasjeckanu šunku. Kada zavrije - zaliti vrhnjem za kuhanje.
2. U 2 l kipuće slane vode skuhati njoke.
3. Dodati naribani sir i sol u umak, dobro promiješati, smanjiti vatru i pustiti da krčka još 3 minute.
4. Pomiješati njoke s umakom.
Dobar tek želi vam Gavrilović!