Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 05. svibnja 2017.

Kremasta sreća: Njoki u umaku sira i šunke

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Nemate puno vremena, a obožavate kremaste umake, toplu hranu i puno ukusa? Pazite sad!

Svi znamo kako je teško u današnje vrijeme nakon posla odbaciti brige i skuhati nešto brzo, a ukusno i fino za svoje najdraže. Ili samo sebe? Svejedno, jednom kada osjetite miris vrelog umaka prelivenog preko domaćih ili kupovnih njoka - smiješi vam se titula kuhara mjeseca!

Uglavnom, da ne duljimo, bacite se na recept i - dobar tek!

Sastojci:

  • 500 g njoka
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 g Gavrilović Šunke u ovitku
  • Sol, papar
  • 50 g ribanog sira poput cheddara

 

Priprema:

1. U većoj tavi popržiti na komade nasjeckanu šunku. Kada zavrije - zaliti vrhnjem za kuhanje.

2. U 2 l kipuće slane vode skuhati njoke.

3. Dodati naribani sir i sol u umak, dobro promiješati, smanjiti vatru i pustiti da krčka još 3 minute.

4. Pomiješati njoke s umakom.

Dobar tek želi vam Gavrilović!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.