Špajza 18. travnja 2018.

Nuvola Lavazza: Novo sjedište globalne tvrtke

foto: Lavazza
gastro postao gastro.24sata.hr
Snažno povezana s teritorijem i s velikom sklonosti ka inovacijama, kompleks Nuvola Lavazza, koji je dizajnirao arhitekt Cino Zucchi, prikazuje svoje "korijene u budućnosti", utjelovljujući vrijednosti tvrtke i preko 120 godina povijesti.

Područje otvoreno prema gradu, Italiji i svijetu gdje Lavazzino novo sjedište komunicira s gurmanskim restoranom i interaktivnim muzejom, prostorom za velika događanja i arheološkim područjem, inovativnim Bistroom, te je dom Instituta za primijenjenu umjetnost i dizajn (IPUD).

 | Author: Lavazza foto: Lavazza
Jedinstven projekt kojeg je Lavazza kreirala zajedno s vodećim imenima iz svijeta arhitekture, gastronomije, scenografije i dizajna, "zlatnim timom" čije su glavne zvijezde Cino Zucchi, Ferran Adrià, Federico Zanasi, Dante Ferretti i Ralph Appelbaum. 

Krajem prošloga tjedna, nad Italijom se pojavio novi oblak i spustio na Torino. To je oblak od 30.000 četvornih metara nazvan Nuvola (oblak na talijanskom) koji proizvodi ideje i poslove, hranu i kulturu. Kompleks "Nuvola" otvoren je prema svijetu te je sjedište tvrtke Lavazza, koja je izmislila umijeće miješanja kave početkom 20. stoljeća i postala globalni ambasador autentične talijanske kave. Osim toga, to je kompleks koji poprima različite oblike, kao što to čine oblaci, u skladu sa svojim različitim ulogama.

Nuvola Lavazza je avangardna poslovna zgrada osmišljena kako bi donijela dobrobit zaposlenicima i s najvećim poštovanjem prema okolišu. To je gurmanski restoran i simbol nove filozofije vedrog i neformalnog dijeljenja hrane, nove vizije suvremene talijanske kuhinje. To je također i muzej koji otvara univerzum kave, njegove rituale i Lavazzine komunikacijske uspjehe. I to nije sve: Nuvola je trg otvoren za javnost, s vidljivim ostacima ranokršćanske bazilike (na arheološkom nalazištu) i veliki prostor za događanja, kongrese i kulturne događaje. To je Bistro za zaposlenike Lavazze, ali i za javnost, a naposljetku, to je i dom IPUD-a (Instituta za primijenjenu umjetnost i dizajn) i preko 700 njegovih mladih kreativaca.

 | Author: Lavazza foto: Lavazza

S investicijom od preko 120 milijuna eura, kompleks Nuvola Lavazza utjelovljuje vrijednosti tvrtke i više od 120 godina povijesti. Projekt kojeg je osmislio arhitekt Cino Zucchi daje okrugu Aurora pametan, novi i izmijenjen izgled, a dizajniran je kako bi inspirirao ljude, njegovao dijalog, te nudio kulturna, društvena, poslovna i gastronomska iskustva. Kompleks Nuvola Lavazza naglašava svoje "korijene u budućnosti". Doista, to je cijeli ekosustav koji snagu crpi iz prošlosti, a novu energiju iz dijaloga, inspiriran potrebom za stalnom inovacijom.

Korijeni u budućnosti

"Kompleks Nuvola Lavazza sadrži naše uspomene i našu budućnost", kaže predsjednik Grupe Alberto Lavazza. "Njegovi korijeni čvrsto su zasađeni u gradu, te u okrugu Aurora gdje smo počeli rasti na industrijskoj ljestvici, ali to je također i avangardni kompleks osposobljen za interakciju s cijelim svijetom i naše lansiranje u budućnost. Zato volimo misliti da Nuvola Lavazza ima svoje korijene u budućnosti jer smo uvjereni da budućnost može dobro dozrijevati samo ako su njezini korijeni duboki."

 | Author: Lavazza foto: Lavazza

Portal otvoren prema svijetu 

"Željeli smo da Nuvola Lavazza bude puno više od učinkovitog i inovativnog sjedišta moderne tvrtke", objašnjava potpredsjednik Grupe Giuseppe Lavazza. "To je ogroman portal koji povezuje našu tvrtku, grad u kojem smo osnovani i više od 90 zemalja u kojima Lavazza posluje. Nalazi se u Torinu i njegov okrug Aurora je mjesto na kojem smo odlučili nastaviti rasti. Zato je Nuvola također i izraz naše odlučnosti i volje da postanemo predvodnici inovacije, rasta i prosperiteta zajednice i mjesta s kojima dolazimo u kontakt. Nuvola pruža obnovljen i energičan kontinuitet Lavazzinu poslovanju: simbol otvorenosti i dijeljenja gdje ljudi miješaju, rade zajedno, proizvode, razmjenjuju ideje, raspravljaju i komuniciraju sa svijetom."

 | Author: Lavazza foto: Lavazza

Certificirana održivost

"Nuvola Lavazza je jedinstveno i inovativno mjesto, otvoreni prostor koji utjelovljuje naše vrijednosti i povijest te nudi iskustva okusa i kulture uz javna događanja", dodaje potpredsjednik Grupe Marco Lavazza. "Nuvola također ima značajke koje su manje zamjetne, ali su nam izuzetno važne. Čitav je dizajn, zapravo, usredotočen na udobnost ljudi, uštedu energije i zaštitu okoliša. Naš projekt Nuvola obnavlja dio grada koji je razvijen u industrijske svrhe, a koji će sada rasti pod zastavom održivosti. Govoreći o tome, naši uredi su dobili najvišu razinu (Platinum) LEED certifikata koji procjenjuje energetske i ekološke aspekte novih građevina. Znači da je kompleks Nuvola Lavazza ocijenjen kao jedna od ekološki najodrživijih građevina na svijetu."


Dijeljenje

Nova filozofija života, rada i društvene interakcije koja se temelji na načelima otvorenosti, dijeljenja i poslovanja najavljena je inauguracijom kompleksa Nuvola Lavazza i nadolazećim otvaranjem Condividere i Muzeja Lavazza 8. lipnja. Cilj je privilegirati vrijednost i kvalitetu vremena i iskustva. Sve u svemu, Nuvola znači dijeljenje PROJEKATA, HRANE i KULTURE.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.