Špajza 14. siječnja 2020.

Očisti mikrovalnu sa sastojkom iz svake smočnice

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Alkoholni ocat naš je omiljeni saveznik u čišćenju kuhinje

Više smo puta zaboravili na kavu s mlijekom koju smo htjeli brzinski zagrijati u pećnici. Samo deset sekundi dovoljno je da cijela unutrašnjost bude prekrivena malim smeđim mrljama, a čišćenje može potrajati daleko duže. 

Ipak, jednim se trikom već godinama služimo kada čistimo kuhinju. Alkoholni je ocat odličan pomagač u održavanju, kako mikrovalne, tako i radnih ploha. Odlično otapa masnoću, jeftin je, a miris mu se može zakamuflirati s nekoliko kapi limunovog soka.

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Kad je u pitanju održavanje mikrovalne pećnice, trebat ćeš samo posudu, vodu, alkoholni ocat, spužvicu i kuhinjsku krpu ili neki stari ručnik. 

U pripremljenu posudu, adekvatnu za upotrebu u mikrovalnoj, ulij pola litre vode i dvije žlice octa. Zagrijavaj pet minuta, a potom pusti da odstoji još nekoliko minuta. Nemoj otvarati mikrovalnu jer će para značajno pripomoći pri otapanju masnih mrlja.
Preostaje ti samo vlažnom spužvicom prebrisati stijenke mikrovalne, a potom ih uglancati krpom ili ručnikom. 

 

Soda bikarbona i ocat Možda vas zanima... Ove namirnice ujedno su i odlična sredstva za čišćenje! Špajza

 

Kao što smo spomenuli, alkoholni je ocat saveznik u čišćenju kuhinjskih površina i elemenata i nerijetko se koristi u profesionalnim kuhinjama. Zašto se onda i ti ne bi poslužila ovim trikom?

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.