Špajza 07. srpnja 2016.

Odlične promocije vina Badela 1862 u SAD-u!

vino
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U New Yorku i Miami Beachu, u organizaciji uglednog Udruženja sommeliera SAD-a (United States Sommelier Association Miami), prezentirano je 16 badelovih vina vinskim stručnjacima, sommelierima, uvoznicima, trgovcima na malo i industrijskim konzultantima SAD-a

Izvozni tim Badela 1862, zajedno s američkim distributerom Grand Prix Beverage, a u organizaciji američke krovne udruge sommeliera (United States Sommelier Association Wine Schoola) organizirao je krajem lipnja tri Wine School & Masterclass Schedule u Miami Beachu i New York Cityju na kojima su predstavljena 16 vina koje proizvodi Badel 1862 u svojim vinarijama u Benkovcu, Daruvaru, Križevcima, Hvaru i Pelješcu.

Predstavljanje je bilo organizirano za eminentne stručnjake iz svijeta ugostiteljstva (chefovi, F&B manageri, Maitre'd, Sommelieri), trgovce vinima i distributere, vlasnike vinoteka, edukatore i vlasnike vinskih škola, te vinske kritičare i novinare.

Badel vina | Author: Promo foto: Promo

Cilj masterclassa bio je predstaviti naša vina i sorte krugu ljudi koji stvaraju ili diktiraju trendove, odnosno direktno utječu na svijest potrošača. Od samog početka vodila se briga da predstavljanje bude na najvišem profesionalnom nivou, ne težeći masovnosti, već utjecajnosti. Tiskane su vrlo originalne vinske karte za degustatore s detaljnim opisima i relevantnim podacima o vinima, ali i slikama vinograda i kartama vinogradarskih područja na mapi svijeta, Europe i Hrvatske, kao i s dijelom za upisivanje vlastiti dojmova.

Badel vina | Author: Promo foto: Promo

Vina su prezentirana u eminentnim objektima Culinary Institute of Miami, Steak House restoranu Smith & Wollensky, a u New Yorku u restoranu Dubrovnik gdje se željela naglasiti gastronomska vrijednost badelovih vina i njihova podatna interakcija s hranom.

Vina su prezentirali Aleksandar Noršić član upravnog odbora United States Sommelier Association Wine School-a i enologinja Badela 1862 Tina Klepac. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.