Špajza 07. veljače 2018.

Omiljen spoj: Pikantni batci u pivskom umaku

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan umak na najslasniji će način začiniti pileće batke. Kombinaciji dodajte i omiljeno Staropramen pivo, pa uživajte u stvarno sjajnim okusima.

Batci pripremljeni na ovaj način bit će idealan ručak tijekom tjedna. Dodajte im prilog poput riže, tjestenine ili kakve zdrave žitarice, poslužite uz sezonsku salatu i slastan ručak gotov je prije nego što možete zamisliti.

Želite li pak sačuvati ovaj recept za vikend uživanja i raskošan ručak s batcima u pivu u glavnoj ulozi, odličan prilog bit će okruglice od kruha ili kremasti pire krumpir. Na najljepši će se način spojiti s finim okusima gustog umaka od piva, a da biste postigli savršen spoj, kombinaciji dodajte i veliku čašu ohlađenog Staropramen piva.

Postupak pripreme pogledajte OVDJE.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Potrebno vam je:

  • 4 batka
  • Sol, papar
  • ½ žličice mljevenih sjemenki korijandera
  • ½ žličice kajenskog papra
  • ¼ žličice kurkume
  • ¼ žličice đumbira
  • 2 češnja češnjaka
  • Ulje 
  • Kockica maslaca
  • 500 - 700 ml Staropramen piva

Postupak pripreme:

  1. Batake posolite, popaprite i pržite na zagrijanom ulju.
  2. Kada meso sa svih strana dobije lijepu boju, po potrebi dodajte kockicu maslaca i začine (korijandar, kajenski papar, kurkumu, đumbir).
  3. Dodajte pivo i kuhajte 30 minuta na umjerenoj vatri dok se umak ne reducira, dodajte češnjak i još malo maslaca pa kuhajte dok se umak ne zgusne.
  4. Poslužite s rižom ili sezonskim povrćem.


Kako to izgleda u kuhinji, pogledajte OVDJE!

Dobar tek!

 

 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.