Batci pripremljeni na ovaj način bit će idealan ručak tijekom tjedna. Dodajte im prilog poput riže, tjestenine ili kakve zdrave žitarice, poslužite uz sezonsku salatu i slastan ručak gotov je prije nego što možete zamisliti.
Želite li pak sačuvati ovaj recept za vikend uživanja i raskošan ručak s batcima u pivu u glavnoj ulozi, odličan prilog bit će okruglice od kruha ili kremasti pire krumpir. Na najljepši će se način spojiti s finim okusima gustog umaka od piva, a da biste postigli savršen spoj, kombinaciji dodajte i veliku čašu ohlađenog Staropramen piva.
Postupak pripreme pogledajte OVDJE.
Potrebno vam je:
- 4 batka
- Sol, papar
- ½ žličice mljevenih sjemenki korijandera
- ½ žličice kajenskog papra
- ¼ žličice kurkume
- ¼ žličice đumbira
- 2 češnja češnjaka
- Ulje
- Kockica maslaca
- 500 - 700 ml Staropramen piva
Postupak pripreme:
- Batake posolite, popaprite i pržite na zagrijanom ulju.
- Kada meso sa svih strana dobije lijepu boju, po potrebi dodajte kockicu maslaca i začine (korijandar, kajenski papar, kurkumu, đumbir).
- Dodajte pivo i kuhajte 30 minuta na umjerenoj vatri dok se umak ne reducira, dodajte češnjak i još malo maslaca pa kuhajte dok se umak ne zgusne.
- Poslužite s rižom ili sezonskim povrćem.
Kako to izgleda u kuhinji, pogledajte OVDJE!
Dobar tek!