Špajza 13. listopada 2018.

Oslić i krumpirići u brodiću za prolaz kod sutkinje Andrassy

foto: 24sata Video
gastro postao gastro.24sata.hr
Dobar prolaz kod sutkinje showa 'Ljubav ide kroz želudac', koji snimamo u suradnji s Lidl Hrvatska, Leon (27) se potrudio dobiti i prezentacijom svog jela.

Leon Jozić (26), recepcioner hotela, kuha samo kad mora i to uglavnom jednostavna jela, ali svojim pohanim oslićem uspio je oduševiti sutkinju showa ‘Ljubav ide kroz želudac’ Andreu Andrassy (33).

POGLEDAJE VIDEO:

 

Prvog dana snimanja imao je tremu, ali drugi dan se već opustio pred kamerama i nije strepio od sudačke procjene njegovog kulinarskog umijeća. Iako je vrhunac njegove kulinarske karijere rižoto s plodovima mora pred Andrassy je samouvjereno iznio oslića u pivskom tijestu s prženim krumpirićima koje je poslužio u brodiću od novina. Tako se poslužuje britanska poslastica ‘fish&chips’ pa je Leon dobio ideju da svoje jelo posluži u omotu kojeg je sastavio od novina 24sata.

Jako mi se sviđa kako si ovo poslužio - rekla mu je Andrassy

foto: 24sata Video

Sutkinja Andrea kaže da inače ne jede oslića. 

- Kad čujem da će netko za ručak pripremiti oslića, pitam se ‘zašto nisam izmislila da ne mogu doći?’ - komentirala je Andrea Leonov odabir glavne namirnice i dodala da ju je jako iznanadila njegova izvedba.

- Najvažniji dio recepta je i najčudniji: oslić prvo uranjamo u smrvljene krekere i brašno, a tek onda u pivsku smjesu. Takav je postupak jer je oslić dovoljno vlažan nakon odmrzavanja - objasnio je Leon koji inače ne kuha često, a kad i priprema jelo to je nešto jednostavno. 

- Uglavnom kuham nešto na brzinu, naručilm ili pripremim gotovo jelo - rekao nam je Leon kojem je drago da se Andrei svidio njegov obrok.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.