U zasigurno jednoj od najvažnijih noći u godini za svjetske zvijezde posluživat će se tako specijaliteti iz nekoliko njujorških kvartova - Harlema, Chinatowna, Wiliamsburga i Union Squarea, otkriva portal Food&Wine. Kako je riječ o jubilarnoj 60. dodjeli nagrade Grammy, organizatori su se oko menija itekako potrudili, a nakon dodjele nagrada, uzvanici će u bogatim zalogajima uživati u jednom od najprestižnijih američkih hotela Marriott Marquis u New Yorku.
Iz španjolskog Harlema tako stiže paella s morskim plodovima koji uključuju različite vrste školjki, škampe i piletinu, a tu je i sporo pečena svinjetina i salata od čak pet vrsta mariniranih gljiva.
Azijska kuhinja kao zaštitni znak Chinatowna predstavljat će se s čak sedam jela, a između ostalog, zvijezde će uživati u slatko kiseloj piletini, pilećim štapićima s limunskom travom, povrtnom shumaiu, paketićima povrća u tijestu pripremljenima na pari, dumplingsima sa svinjetinom te različitim kineskim salatama poput one od rižinih rezanaca i pečenog batata.
Wiliamsburg će predstavljati Brooklyn kao jednu od najraznovrsnijih food okupljališta na svijetu, pa će tako na tom stolu biti poslužena spicy piletina, BBQ rebarca, domaća coleslaw salata, čips od krumpira s morskom soli i čuveni mac&cheese s tri vrste sira.
Na kraju, Union Square Market, koji predstavlja užurbani njujorški način života, poslužio je kao inspiracija za brze zalogaje poput sendviča s govedinom i sirom, bar s pršutom i sirom, salate sa žitaricama, salate s krumpirom i krastavci koji se kisele na poseban način, u drvenim bačvama.
Da je organizacija zbilja dala sve od sebe, dokazuje i bogata ponuda deserata koja će uključivati kolekciju slastica s dijamantima, ali i jednostavnije slatke zalogaje poput cake popsa od kikiriki maslaca i kokosa, kornete s kremom od lješnjaka, mini pite od jabuke, čitave piramide sastavljene od macarona, originalni New York cheesecake i nezaobilazne jagode u čokoladi.
Uz sve to, bogati i slavni uživat će i u odabranim i posebno dizajniranim koktelima s Absolut votkom. Čini se kao prava gozba, zar ne?