Špajza 25. siječnja 2018.

Otkrijte u kakvim će delicijama uživati zvijezde na Grammyjima

foto: Hahn Lionel/Press Association/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Adele, Beyonce, Ed Sheeran i brojne druge svjetski poznate zvijezde na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Grammy zasigurno će se najviše zadržati za bogatim švedskim stolom. U kakvim će specijalitetima uživati slavni 28. siječnja, pročitajte u nastavku...

U zasigurno jednoj od najvažnijih noći u godini za svjetske zvijezde posluživat će se tako specijaliteti iz nekoliko njujorških kvartova - Harlema, Chinatowna, Wiliamsburga i Union Squarea, otkriva portal Food&Wine. Kako je riječ o jubilarnoj 60. dodjeli nagrade Grammy, organizatori su se oko menija itekako potrudili, a nakon dodjele nagrada, uzvanici će u bogatim zalogajima uživati u jednom od najprestižnijih američkih hotela Marriott Marquis u New Yorku.

Iz španjolskog Harlema tako stiže paella s morskim plodovima koji uključuju različite vrste školjki, škampe i piletinu, a tu je i sporo pečena svinjetina i salata od čak pet vrsta mariniranih gljiva.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Azijska kuhinja kao zaštitni znak Chinatowna predstavljat će se s čak sedam jela, a između ostalog, zvijezde će uživati u slatko kiseloj piletini, pilećim štapićima s limunskom travom, povrtnom shumaiu, paketićima povrća u tijestu pripremljenima na pari, dumplingsima sa svinjetinom te različitim kineskim salatama poput one od rižinih rezanaca i pečenog batata.

 

 | Author: kuživancija foto: kuživancija

 

Wiliamsburg će predstavljati Brooklyn kao jednu od najraznovrsnijih food okupljališta na svijetu, pa će tako na tom stolu biti poslužena spicy piletina, BBQ rebarca, domaća coleslaw salata, čips od krumpira s morskom soli i čuveni mac&cheese s tri vrste sira.

 

Mac&Cheese | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Na kraju, Union Square Market, koji predstavlja užurbani njujorški način života, poslužio je kao inspiracija za brze zalogaje poput sendviča s govedinom i sirom, bar s pršutom i sirom, salate sa žitaricama, salate s krumpirom i krastavci koji se kisele na poseban način, u drvenim bačvama.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Da je organizacija zbilja dala sve od sebe, dokazuje i bogata ponuda deserata koja će uključivati kolekciju slastica s dijamantima, ali i jednostavnije slatke zalogaje poput cake popsa od kikiriki maslaca i kokosa, kornete s kremom od lješnjaka, mini pite od jabuke, čitave piramide sastavljene od macarona, originalni New York cheesecake i nezaobilazne jagode u čokoladi.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Uz sve to, bogati i slavni uživat će i u odabranim i posebno dizajniranim koktelima s Absolut votkom. Čini se kao prava gozba, zar ne?

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.