Ovogodišnje izdanje Chill&Grilla trajalo je više od mjesec dana; nakon virtualnog grilanja i malih partija u velikim gradovima, zaključeno je festivalom na Jarunu. Usred toplinskog vala, kada su svi žudjeli za hladom (i hladnim pivom), utaborili smo se uz jezero i kreirali ugodan kutak s mnoštvom zabavnog sadržaja.
U 100 sati zabave ubrojili smo brojne glazbene izvođače, cooking showove s poznatim chefovima i prateće degustacije, modni buvljak, a nije nedostajalo ni natjecateljskog duha. Pevex je okupio četiri kuhara amatera kako bi testirao njihove vještine na grillu i sposobnost serviranja jela. U natjecanju simboličnog naziva "Roštilj majstor među prijateljima" natjecali su se Alen Rabihić, Zoran Hemetek, Željko Turalija i Ivan Mateuš, a procjena kvalitete je prepuštena profesionalcima, chefu Almu Čatlaku i burger majstoru Renmenu.
Svi su natjecatelji dobili iste namirnice i ograničeno vrijeme za pripremu i serviranje. S obzirom da nisu sami mogli birati vrstu mesa, niti su unaprijed znali što ih čeka, u izboru pobjednika su presudile finese u začinjavanju, snalažljivost i prirodan osjećaj za dobro pečeno meso. Grill majstor ovogodišnjeg izdanja Chill&Grilla je Ivan Mateuš iz Varaždina, kojeg je na natjecanje, prikladno, prijavio prijatelj. S Jaruna otišao s pohvalama chefa Alme Čatlaka za steak, punog želuca - i poklon bonom od 1000 kuna. Praznih ruku nisu ostali ni drugi natjecatelji; Pevex ih je nagradio poklon bonom od 200 kuna.
Natjecatelji su se nakon napetog natjecanja mogli odmoriti u hladu Pevexove chillout zone, gdje su čekale udobne stolice. Tu priliku nisu propustili ni brojni posjetitelji petog izdanja Chill&Grill festivala.
POGLEDAJ U VIDEU KAKO JE BILO: