Špajza 18. veljače 2020.

Ovo je najbolji način za podgrijavanje pizze na društvenim mrežama

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako koristiš mikrovalnu ili pećnicu za podgrijavanje pizze, to radiš pogrešno.

Jedenje hladnih ostataka pizze neprocjenjiva je zabava. Ako pak voliš da je kriška topla, vjerojatno je podgrijavaš na pogrešan način, pogotovo ako koristiš mikrovalnu pećnicu. 

 

Pizza Možda vas zanima... Top 10 najčešćih pogrešaka pri spravljanju pizze Špajza

 

Podgrijavanje pizze ovom brzom i praktičnom metodom dobit ćeš sočnu pizzu, a ne samo svježi okus. U stvari najbolja metoda za podgrijavanje pizze nije ni pećnica, već tvoj štednjak. Ovakvo zagrijavanje postalo je popularno na Redditu i otada, možemo reći postao je pokret za ljubitelje ostataka pizze. Taste of home izričito preporučuje korištenje neljepljive tave. Hladnu krišku stavi na tavu i zagrij je na srednje jakoj vatri nekoliko minuta. Kao bonus, dodaj nekoliko kapi vode u tavu - ne izravno na pizzu - i poklopi poklopcem na nekoliko minuta. Teorija je da voda stvara paru koja će rastopiti sir, a dno pizze će ostati hrskavo. 

 

Možda vas zanima... Ovo je pet najneobičnijih saznanja o pizzi Špajza

 

Ako ti se čini da je to previše posla oko podgrijavanja najobičnijeg komada pizze, možda bi onda trebala razmisliti o tome da je jedeš hladnu. Mogu biti jednako ukusne ako staviš nekoliko dodataka. Taste of Home preporučuje dodavanje preljeva poput umaka za roštilj, piletine i slanine, kako bi nadogradila svoju pizzu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.