Špajza 29. studenoga 2021.

Panettone iz Bread Cluba je sve što želimo na blagdanskom stolu!

; Neodoljive blagdanske delicije stižu nam iz Bread Cluba! foto: Instagram @breadclub_zagreb
gastro postao gastro.24sata.hr
U susret blagdanima zagrebačka craft pekarnica Bread Club u ponudu je uvrstila popularni božićni kolač koji izgleda jednostavno savršeno!

Breadclub koji smo od milja prozvali butikom kruha i kroasana, uvijek iznova oduševljava svojim delicijama. U ovoj craft pekarnici možeš kupiti vjerojatno najbolji kruh, ali i najbolje slastice u gradu. Svaki proizvod je pedantno i detaljno osmišljen. Fermentacija tijesta traje 24 sata, a sve su delicije domaće proizvodnje, od početka do kraja. 

U ponudi Bread Cluba ovih blagdana je i panettone, božićni kolač koji u pripremaju na tradicionalan način koristeći isključivo divlji kvasac. Blagdanski okusi, zlatno žuta boja i svilenkasta tekstura odlike su tradicionalnog panettonea.

"Postupak pripreme nam traje 36 sati. Prvi dan 12 sati pripremamo pasta madre (čvrsti divlji kvasac) nakon čega slijedi prvo miksanje tijesta. Nakon prve fermentacije (dizanja) u masi koja traje 12 sati, idući dan spremno je za drugo miksanje i dodavanje ostalih sastojaka. Tijesto ponovno fermentira u masi, da bi se naposljetku ručno obradilo i stavilo u papirnate kalupe nakon čega opet slijedi fermentacija te zbog toga govorimo o tri puta dizanom tijestu. Kako se radi o tijestu izuzetno bogatom maslacem i žumanjcima (više od 60%) nakon pečenja potrebno je svaki panettone okrenuti naopako i pustiti ga da tako visi minimalno 10 sati," objasnili su iz Bread Cluba na društvenim mrežama.

Dobra je vijest da možeš izabrati između dvije vrste punjenja - čokolade i kandiranog voća. Kupiti ga možeš u poslovnicama Bread Cluba u Zagrebu, na već dobro znanim adresama u Vlaškoj 27 i Trakošćanskoj 42. 

 

Možda vas zanima... Baileys loaf iz Korice želimo što prije probati! Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.