Špajza 18. rujna 2013.

Papa's - True American Bar

papas glavna.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Sukladno naslovu, Papa's je zaista najbliže američkim barovima što ćete naći u Zagrebu. Pritom mislimo na uređenje i atmosferu, hranu, ali i neke sasvim "američke" detalje poput posluživanja sokova u teglicama od marmelada (kod nas je nažalost teško doći do pravih Mason jarsa).

Lokacija na Tuškancu savršena je za sparne ljetne noći, ali s obzirom na blizinu javne garaže i klizališta ponad nje, vjerujemo da će i u hladnije dane gostiju biti više nego dovoljno. Razloga za doći u Papa's imate i ako vam nije baš samo usput. Megapopularni hamburgeri koje do prije godinu dana u Zagrebu niste mogli naći nigdje, u Papasu dolaze u 5 varijanti – hamburger, cheeseburger, BBQ, Papa's i Farmburger. Iako se na prvi pogled ne razlikuju značajno, razlika između njih zaista postoji, a trenutno je naš favorit BBQ burger u kojem ćete naći komad hrskave slanine i BBQ sos radi kojeg se ovaj burger izdvaja od ostalih.

Među dodacima (relish) birate između guacamole, chili con carnea, corn i BBQ dodataka. Probali smo chili i iako hladan i u minijaturnoj posudici, dobro je išao uz burger. Sviđa nam se da hamburgeri dolaze u dvije veličine (140 i 180 g), da rade razliku između pommes frites i domaćeg krumpira, kao i izbor dodataka koji vas čeka na stolu: Heinz kečap i sve varijante Tabasca. Kvaliteti peciva moglo bi se prigovoriti, i nadamo se da će im sljedeći korak biti izrada vlastitih peciva, što bi doživljaj diglo na još višu razinu.

Tu je potom i pivo. Atmosfera ovog bara nekako vas poziva na pivo, i pravo je veselje proći pivskom listom. Možda zagriženi pivopije neće biti sasvim zadovoljni, ali svakog iole ambicioznijeg uživaoca razveselit će pogled na Nikšićko, Velebitsko, Vukovarsko, Sarajevsko, Maredsous i zvijezdu među hrvatskim pivama, bujski San Servolo u obje varijante.

S obzirom da je vlasnik Papa'sa Marin Nekić, prvi među hrvatskim cocktail majstorima, ne čudi ni mala, ali odmjerena koktel lista. Papa's bar je mjesto na kojemu o hrani i piću misle ozbiljno. Ozbiljno nam prenijeti komadićak američke kulture, i to onog dijela koji nam je najbliži i doživljavamo ga kroz američke filmove i glazbu; pritom nas posluživši dobrim hamburgerom. U kuhinji ne miruju i na jelovniku se svako malo može pronaći nešto novo i fino, u tipično američkom stilu.

Vrsta: američki bar
Adresa: Tuškanac 1
Grad: Zagreb
Telefon: 098/980-5000
Radno vrijeme: 11.30 - 23 h, nedjeljom 13.30 - 22 h
Kapacitet: 30-ak unutra, 30-ak vani

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.