Špajza 15. travnja 2020.

Pasta Grannies donosi dašak inspiracije za vrijeme izolacije

foto: Screenshot: Facebook/ Pasta Grannies
gastro postao gastro.24sata.hr
Voliš tradicionalne načine spremanja recepata, tjesteninu i talijansku kuhinju općenito? Provjeri s nama tko stoji iza sve popularnijeg imena Pasta Grannies i usput nauči nešto novo.

Svakog petka popodne na YouTube kanalu Pasta Grannies objavljen je novi video. Iza njega, ali i same ideje stoji Vicky Bennison. Kako sama kaže, nakon mnogo godina rada u raznim mjestima i državama od Sibira do Južne Afrike, na pamet joj je pala ideja stvaranja bloga ili emisije o kulinarskim avanturama.

Od potrage za gljivama s ruskom mafijom do kuhanja gulaša od zebre u Keniji, ova je Britanka odlučila okrenuti se objavljivanju svojih kulinarskih avantura.

Prvo su na red došle knjige, pa tako na službenim stranicama navodi kako je sudjelovala u pisanju 'Seasonal Spanish Food' sa chefom Jose Pizarrom, a izdala je i vodič za hranu 'The Taste of a Place' koji se odnosi na dobra mjesta za hranu i pića otoka Krfa, Mallorce i Andaluzije. 

Jedna od zadnjih ideja bila i stvaranje Pasta Grannies YouTube kanala i bloga na kojima piše i stvara videozapise o talijanskim bakama, nonama, koje prave ukusnu, tradicionalnu i ručno izrađenu tjesteninu. Naravno, ponekad se pronađe i pokoja juha, jelo od riže i neki drugi recept, a sama ideja, kako navodi, proizašla je iz činjenice da većina ljudi smatra kako njihova baka odlično kuha.

"Što će biti za dvadeset ili za četrdeset godina? Što će ondašnje bake kuhati? Žene i muškarci veoma su zauzeti današnjim životima i sve se manje pažnje obraća na kuhanje. Tjestenina neće izumrijeti, ali moja je želja bila snimiti i ovjekovječiti ove žene i njihove vještine također", navela je Bennison.

Pa tako, na YouTube kanalu možeš pronaći videa od spremanja domaće pizze do svinjećeg ragua s raviolima, a na Instagramu će te dočekati zanimljive priče iz razgovora s 'nonama', ali i fantastične fotografije zbog kojih ćeš odmah dobiti želju za kuhanjem.

Domenica and her friend María Lucia making orecchiette using a dough which is a mixture of semolina flour and ‘grano...

Objavljuje Pasta GranniesPonedjeljak, 13. travnja 2020.

Anna Maria shares her recipe for ricotta-less spinach ravioli, popular in her town of Santa Cristina in the Sud Tirol, north eastern Italy.

Objavljuje Pasta GranniesPetak, 3. travnja 2020.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.